Βρετανός διπλωμάτης: «Η Ουάσιγκτον να υποστηρίξει τη δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας, τα Σκόπια να ενταχθούν στην Αλβανία»



 (Ο τίτλος από το δημοσίευμα)

Απρίλιος 12, 2017. 23:16

Σε ανάλυσή του ο Τίμοθι Λες (Timothy Less) που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Foreign Affairs» υποστηρίζει ότι η αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια μπορεί να εγγυηθεί τη διαρκή ειρήνη και ως εκ τούτου, η δημιουργία μιας Μεγάλης Αλβανίας, μιας Μεγάλης Σερβίας και Μεγάλης Κροατίας, θα σβήσουν με μιας όλες τις συγκρούσεις στα Βαλκάνια.




«Η Ουάσιγκτον θα πρέπει να υποστηρίξει τον κατακερματισμό ορισμένων πολυεθνικών κρατών και στη συνέχεια να γίνει η δημιουργία των μεγάλων κρατών.



Για παράδειγμα, στην αρχή μπορεί να γίνει ομοσπονδιακή διαίρεση των Σκοπίων και στη συνέχεια, το τμήμα του κρατιδίου στο οποίο ζουν Αλβανοί, να ενταχθεί στην Αλβανία, το ίδιο πράγμα λέω και για τους Κροάτες στη Βοσνία.



Η ιστορία έχει δείξει ότι υφίστανται διακρίσεις κατά των μειονοτήτων στα Βαλκάνια και δεν ενσωματώνονται  στην πλειοψηφία», λέει ο Λες.



Υποστηρίζει, ακόμη, ότι μετά από δεκαετίες, οι χώρες αυτές μπορούν να ενταχθούν στις αντίστοιχες χώρες. Δηλαδή, το βόρειο Κοσσυφοπέδιο μπορεί να ενωθεί με τη Σερβία, το Πρέσεβο και η πλειονότητα του Κοσσυφοπεδίου στην Αλβανία, όπως σημειώνει το «Panorama».



 (albeu.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr