Υπέξ Αυστρίας: Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ




«Η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ»


Απρίλιος 17, 2017. 17:43


Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας και πρόεδρος του ΟΑΣΕ, Σεμπάστιαν Κούρτς, σε δηλώσεις του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία τόνισε ότι αυτή η χώρα αποφάσισε σαφώς εναντίον της ΕΕ.




«Το δημοψήφισμα είναι υπέρ της τροποποίησης του Συντάγματος, αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία ολοένα απομακρύνεται από το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Η ψηφοφορία έδωσε ένα σαφές μήνυμα εναντίον της ΕΕ», είπε σε δήλωσή του προς τον πρακτορείο ‘APA’, σύμφωνα με το σερβικό Tanjug.



Ο Κούρτς είπε ότι αναμένει τώρα μια σαφή απάντηση από την ΕΕ, προσθέτοντας ότι απαιτείται, τελικά, ειλικρίνεια στη σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.



Σύμφωνα με τον  ίδιο τον ίδιο, το δημοψήφισμα είναι μια αλλαγή που πρέπει να το συνειδητοποιήσουν εκείνοι στην ΕΕ οι ο οποίοι πιστεύουν ακόμη στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Επανέλαβε το αίτημά του για αναστολή των ενταξιακών συνομιλιών με την Άγκυρα.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η φαντασία ορισμένων μελών,  ότι η Τουρκία μπορεί να γίνει  μέλος της ΕΕ, πρέπει να τερματισθεί και επεσήμανε ότι «είναι απαραίτητο να υπάρξουν  σαφείς κανόνες με τους οποίους θα  γίνεται συνεργασία με τη γείτονα χώρα της ΕΕ», γράφει η σερβική ‘Blic’.

(blic.rs)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr