Γαλλία, Καναδάς και Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν την παρουσία τους στη Μαύρη Θάλασσα



 Ο τίτλος από το δημοσίευμα


Απρίλιος 11, 2017. 22:03

Η Γαλλία είναι έτοιμη να αυξήσει τον αριθμό των πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Γεωργίας, Λεβάν Ιζόρια, μιλώντας  στο Κοινοβούλιο παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση, όπως αναφέρει γεωργιανό πρακτορείο ειδήσεων ‘Apsny’.




«Στις αρχές Απριλίου, η κυβέρνηση της Γεωργίας παρουσίασε την πρόταση της στο ΝΑΤΟ, για περισσότερες ασκήσεις των ναυτικών δυνάμεων μας με τις χώρες  μέλη του ΝΑΤΟ», είπε  ο υπουργός.



Ο ίδιος τόνισε ότι επιδιώκεται η ύπαρξη συχνότερων και περισσότερων πολεμικών πλοίων της βορειοατλαντικής συμμαχίας.  



«Η Γαλλία είναι πρόθυμη να αυξήσει τον αριθμό των πολεμικών της πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα με περιοδικές εμφανίσεις στα χωρικά μας ύδατα. Τη θέληση αυτή εξέφρασαν  ο Καναδάς και οι ΗΠΑ», είπε ο Ιζόρια.



Την τελευταία φορά που ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο επισκέφθηκε τη Γεωργία ήταν τον Οκτώβριο του 2016. Ήταν η γαλλική κορβέτα «Premier maitre l'Her»- [FS Premier Maître l`Her F792 ], που αγκυροβόλησε στο λιμάνι της πόλης Βατούμ.



Γάλλοι και Γεωργιανοί ναύτες  πραγματοποίησαν υποβρύχιες ασκήσεις.


Το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να εντείνει τις προσπάθειες του στη Μαύρη Θάλασσα και να αυξήσει την ασφάλεια στην περιοχή, έγινε γνωστό από τον Ιούνιο του 2016.



Η Γεωργία, η οποία διακατέχεται από φόβο της ρωσικής απειλής, σχεδιάζει να συμμετάσχει στη διασφάλιση της ασφάλειας της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. 


Για το θέμα αυτό έστειλε σχετικό υπόμνημα στις αρχές του 2017 στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σημειώνει το δημοσίευμα του «Black Sea News» στη ρωσική γλώσσα.


(blackseanews.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr