Σκόπια: Ζόραν Ζάεφ- Έγινε προσπάθεια να με δολοφονήσουν




«Ζάεφ: Χθες έγινε προσπάθεια με πρόθεση να με δολοφονήσουν»

Υπεύθυνοι οι Νίκολα Γκρούεφσκι και ο Γκιόργκε Ιβάνοφ

Απρίλιος 28, 2017. 19:20


«Χθες έγινε μια καλά σχεδιασμένη προσπάθεια να με δολοφονήσουν», δήλωσε ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης των Σκοπίων- SDSM, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα γεγονότα της Πέμπτης στα Σκόπια, αναφέρει η σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων, «novatv.mk».




Σύμφωνα με τον Ζάεφ στις χθεσινές εκδηλώσεις ο εξαγριωμένος όχλος συντονίσθηκε με ορισμένες κοινοβουλευτικές ομάδες για να εισέλθει στο Κοινοβούλιο και να διαπράξει βιαιότητες. 


Επεσήμανε ότι υπεύθυνος για τη βία κατά των νόμιμων εκλεγμένων βουλευτών και κατά των δημοσιογράφων που κάλυπταν τη διαδικασία του Κοινοβουλίου είναι ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι και ο πρόεδρος  Γκιόργκε Ιβάνοφ, ο Τράικο Βελιανόφσκι καθώς και ο  διευθυντής του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας του υπουργείου Εσωτερικών, Μίτκο Τσάφκοφ  και άλλοι ομοϊδεάτες που θέλουν να αποχωρισθούν τη καρέκλα της εξουσίας.



Ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε την άμεση παραίτηση του Μίτκο Τσάφκοφ και τόνισε για άλλη μια φορά ότι δεν έχει πρόθεση να συμμετάσχει στη συνάντηση υπό την ηγεσία του προέδρου Γκιόργκε Ιβάνοφ, επειδή είναι μέρος του προβλήματος και δεν είναι δυνατόν υπό αυτόν να βρεθεί λύση.



Ερωτηθείς εάν γνωρίζει τα πρόσωπα τα οποία κινήθηκαν εναντίον των βουλευτών και των δημοσιογράφων δήλωσε ότι αυτά θα διευκρινισθούν κατά τη διάρκεια της έρευνας.



«Εγώ προσωπικά, γνωρίζω ποιος ήταν ο αιμοδιψής που προσπάθησε να αφαιρέσει μια ζωή. Ορισμένοι από αυτούς είναι αστυνομικοί, ενώ άλλοι είναι εγκληματίες. Κανείς δεν θα παραμείνει  για πολύ στο σκοτάδι», είπε ο Ζάεφ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr