Σκόπια: Ο Ιβάνοφ ‘κλείνει την προεδρική θύρα στον βοηθό Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ’




Ο πρόεδρος των Σκοπίων αρνείται να δεχθεί τον  βοηθό Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Brian Hoyt Yi


Απρίλιος 26, 2017. 21:29


Μετά από το κλείσιμο της θύρας από τον πρόεδρο των Σκοπίων,  στον Καρλ Μπίλντ και στον Επίτροπο Γιόχαννες Χαν,  τώρα ήρθε η σειρά του ΜπράιανΧόιτ Γι, αναπληρωτή Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 




Ο Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν φαίνεται διατεθειμένος να δεχθεί τον Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος τη Δευτέρα φθάνει στα Σκόπια και θα συναντηθεί με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων.

Η επίσημη άρνηση του προέδρου,  επιβεβαιώθηκε από το προεδρικό γραφείο, αναφέρει η σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων «tv21.tv/mk».



Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στα Σκόπια, το περασμένο έτος, ο Χόιτ Γι έκανε έκκληση να εφαρμοσθούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση. Στη συνέχεια τόνισε ότι οι γειτονικές χώρες έχουν κάνει σημαντική πρόοδο σε σχέση με τα Σκόπια.



Από τότε έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος- σημειώνει το δημοσίευμα- και τα πράγματα στη χώρα όχι μόνον δεν άλλαξαν προς το καλύτερο, αλλά πήγαν στο χειρότερο. Οι εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου ήταν η ελπίδα για το πέρας της πολιτικής κρίσης, αλλά συνέβη ακριβώς το αντίθετο.



Ενώ ο λαός  βρίσκεται σε αναμονή τι θα φέρει  ο Αμερικανός αξιωματούχος μαζί του, ο πρέσβης της ΕΕ Σάμουελ Ζμπόγκαρ, είπε ότι η πρόταση του Αχμέτι για συνάντηση μεταξύ του Ζάεφ και του Γκρούεφσκι θα ήταν εποικοδομητική «γιατί είναι καλό οι αρχηγοί των κομμάτων να μιλούν, να έχουν επαφές και να ανταλλάσουν απόψεις».



Ο Ζμπόγκαρ τόνισε επανειλημμένα ότι η λύση στην κρίση δεν πρέπει να αναμένεται από τους ξένους διπλωμάτες και εκπροσώπους κυβερνήσεων, αλλά από τους ντόπιους πολιτικούς.



(tv21.tv/mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr