Συρία: Αμερικανικά και του συνασπισμού αεροσκάφη χτύπησαν ‘χημικές αποθήκες’ των τζιχαντιστών




Απρίλιος 13, 2017. 22:57


Αεροσκάφη  του συνασπισμού που βρίσκονται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ χτύπησαν στο χωριό Χατλά ανατολικά της πόλης Ντέιρ εζ ζορ «μεγάλη αποθήκη τοξικών ουσιών» του ισλαμικού κράτους», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.





Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων ‘SANA’ έγινε συντονισμένη επίθεση από αεροσκάφη του συνασπισμού χθες, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολίτες,  από την επίθεση στις αποθήκες των τοξικών ουσιών του Daesh.




Όπως διαπιστώθηκε «υπήρχε μια μεγάλη ποσότητα τοξικών χημικών ουσιών, εκτός από τον μεγάλο αριθμό των ξένων τρομοκρατών στην έδρα της τρομοκρατικής οργάνωσης εκεί» μετά από την επίθεση παρουσιάστηκε ένα  λευκό σύννεφο καπνού και στη συνέχεια άλλο ένα σύννεφο χρώματος κίτρινου.




Το δημοσίευμα επίσης δημοσιεύθηκε στη συριακή τηλεόραση λέγοντας ότι «αποδείχθηκε ότι το Daesh και η Αλ Κάιντα έχουν χημικά όπλα στα χέρια τους», όπως γράφει το τουρκικό πρακτορείο Doğan.




Η είδηση περί χημικών όπλων των τρομοκρατών του Daesh και η επίθεση και ανατίναξή τους  από τον αμερικανικό συνασπισμό μεταδόθηκε και από το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.





Η περίπτωση δίνει μια νέα εκδοχή των χημικών όπλων στη Συρία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr