Σκόπια: Αμερικανική στρατιωτική άσκηση θα διεξαχθεί στο Κρίβολακ




«Ο στρατός των ΗΠΑ θα κάνει ασκήσεις στο Κρίβολακ»

Απρίλιος 11, 2017. 18:33


Αμερικανοί στρατιώτες μαζί με Σκοπιανούς θα λάβουν μέρος σε κοινή στρατιωτική άσκηση που θα διεξαχθεί στο πεδίο ασκήσεων Κρίβολακ. Από αμερικανικής πλευράς θα συμμετάσχουν επίλεκτες επίγειες δυνάμεις.




Αυτό συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, μεταξύ του υπουργού Άμυνας Ζόραν Γιολέφσκι και του αναπληρωτή διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη, υποστράτηγο Τίμοθι Μακ Γκβάερ, ο οποίος επισκέπτεται τα Σκόπια.



Ο Γιολέφσκι τόνισε την άριστη συνεργασία και την εταιρική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της άμυνας. Πρόσθεσε ότι η κοινή άσκηση, η συμμετοχή σε ειρηνευτικές αποστολές, όπως στο Αφγανιστάν, είναι οι καλύτερες αποδείξεις για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.



Ο Γιολέφσκι  εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη συμμετοχή στην άσκηση επίλεκτων αμερικανικών μονάδων και την άριστη συνεργασία που υπάρχει με τη Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.



Ο υποστράτηγος Μακβάερ εκθείασε την πρωτοβουλία του Γιολέφσκι να στείλει νέους αξιωματικούς, μελλοντικοί επικεφαλής στο στρατό,  στη Στρατιωτική Αεροπορική Ακαδημία του Κολοράντο.



Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ετοιμότητα για περαιτέρω εντατικοποίηση της συνεργασίας η οποία συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς ηγετικών αξιωματικών.



Στη διάρκεια της ημέρας, ο Αμερικανός αξιωματικός θα συναντηθεί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, αντιστράτηγο Μετόντι Βελισκόφσκι και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας για την κατάρτιση και τις μελλοντικές ασκήσεις με τις επίγειες αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη.




(plusinfo.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr