Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η τουρκική αεροπορία σκότωσε Κούρδους Πεσμεργκά στο Ιράκ




Απρίλιος 25, 2016.23:14

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι οι αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στο Ιράκ είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο μελών του κουρδικών ενόπλων δυνάμεων Πεσμεργκά.




Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ,  δήλωσε την Τρίτη, στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, ότι η ασυντόνιστη αεροπορική επίθεση της Τουρκίας στο Ιράκ και τη Συρία, οδήγησε στο θάνατο Κούρδων στρατιωτών Πεσμεργκά.



Ο ίδιος επεσήμανε ότι «αυτές οι αεροπορικές επιδρομές δεν εγκρίθηκαν από τον Συνασπισμό που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και οδήγησαν στην απώλεια ζωών των δυνάμεων των συνεργατών μας στην καταπολέμηση του ISIS,  μελών των Κούρδων Πεσμεργκά».



Η Τουρκία επιτέθηκε με την πολεμική αεροπορία της κατά θέσεων στο Ιράκ και στη Συρία, στο μεν Ιράν κατά των ανταρτών του PKK και στη Συρία κατά των μαχητών των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας των Κούρδων (YPG).



Μετά τις επιθέσεις μέλη του YPG πήγαν να επιθεωρήσουν τα κεντρικά γραφεία τους στο όρος Καρατσόκ κοντά στην Μαλικίγια της Συρίας, σημειώνει το Sputnik.

(sputniknews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr