Ο Τραμπ υποσχέθηκε να εξαλείψει τον αντισημιτισμό





Απρίλιος 25, 2017. 22:45

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε ομιλία του αφιερωμένη στη μνήμη του Ολοκαυτώματος, υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της προκατάληψης.




«Υπόσχομαι προς εσάς, ότι θα αντιμετωπίσω τον αντισημιτισμό. Θα εξαλείψω την προκατάληψη και θα καταδικάσω το μίσος, θα μιλήσουμε και θα δράσουμε», ,είπε στο Καπιτώλιο. «Εκείνοι που αρνούνται το Ολοκαύτωμα είναι συνένοχοι αυτού του κακού», πρόσθεσε.



Σύμφωνα με τον Αμερικανό ηγέτη, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα, η ιστορία του Ολοκαυτώματος μας υπενθυμίζει ότι δεν πρέπει να διστάζουμε να λέμε την αλήθεια για το κακό και ότι «πάντοτε θέλει να πολεμά με τους αθώους», «σήμερα κάνουμε μια ευχή ποτέ ξανά», συνόψισε ο Τραμπ.



Τα στοιχεία τα οποία είχε παρουσιάσει νωρίτερα η «Λέσχη κατά της Δυσφήμισης» [«Anti-Defamation League»] κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017,  στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκαν 541 περιστατικά αντισημιτισμού. 



Σε σύγκριση με ολόκληρο το 2016, στη χώρα σημειώθηκαν 1266 παρόμοιες περιπτώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν, απειλές, παρενόχληση, βανδαλισμούς, τηλεφωνικές απειλές.



(cursorinfo.co.il)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr