Αλβανική Τηλεόραση: «Δύο χώρες θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την Αλβανία»…




Απρίλιος 24, 2017. 23:31


Η κρατική τηλεόραση ‘Top Channel’ ανέφερε σήμερα ότι η Αλβανία τίθεται σε μεγάλο κίνδυνο λόγω της πατριωτικής στάσης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.




Σύμφωνα με την τηλεόραση, «συνεργαζόμενες υπηρεσίες έχουν μια αυξανόμενη ανησυχία με αξιόπιστες αποδείξεις ότι τουλάχιστον δύο άλλες χώρες προσπαθούν να προωθήσουν την αποσταθεροποίηση της Αλβανίας».



Αλλά ποια είναι η αιτία αυτού του σκοτεινού σχεδίου της αποσταθεροποίησης της Αλβανίας;
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, «οι απόψεις της κυβέρνησης των Τιράνων, δηλαδή του Έντι Ράμα,  έχουν ανησυχήσει ορισμένες χώρες που δεν θέλουν το καλύτερο για την Αλβανία και έχουν μπει σε τροχιά αποσταθεροποίησης της χώρας μας».




Τα Σκόπια και οι …εθνικιστικοί ελληνικοί κύκλοι…




«Οι ισχυρές θέσεις της κυβέρνησης των Τιράνων για την υποστήριξη της αλβανικής πλατφόρμας έχει ενοχλήσει σφόδρα τους αξιωματούχους των Σκοπίων. 


Από την άλλη πλευρά, πηγές πληροφοριών, μιλούν επίσης για μια πιο εντατική εμπλοκή  κατά της κυβέρνησης των Τιράνων για την ελληνική εθνικιστική πλευρά, η οποία προστατεύει την πλατφόρμα προσάρτησης της «Βορείου Ηπείρου».


Η στάση της κυβέρνησης των Τιράνων έχει ενοχλήσει τους Έλληνες  ακροδεξιούς,  οι οποίοι  εδώ και πολλά χρόνια είχαν συνηθίσει στη σιωπή των Τιράνων για τις αξιώσεις τους στη Χιμάρα, επιπρόσθετα  οι ελληνικοί κύκλοι και η Αθήνα  δεν πρόσμεναν κάτι τέτοιο από τον Έντι Ράμα, αναφέρει το αλβανικό κανάλι.



Υπερβολές του αλβανικού καναλιού…



Φυσικά, τέτοιες ειδήσεις, που συνήθως τις βλέπει κανείς σε πύλες που δεν έχουν καμία σχέση με το βάρος της κάθε λέξης, αλλά όταν οι πληροφορίες αυτές δίνονται από το τηλεοπτικό  «Top Channel», υπερβαίνουν τα όρια της υπηρεσίας του  και γίνεται  μέρος ενός παιχνιδιού, πέρα από τα συμφέροντα του κοινότυπου πολέμου για την εξουσία.



Από πού, όμως προέρχεται ο κίνδυνος;  Το «Top Channel» αναφέρεται σε μια ηλεκτρονική πύλη στα Σκόπια που είχε ενημερωθεί «για μια συνάντηση μεταξύ του Νταμίρ Φάζλιτς,  του πρώην επικεφαλής των σκοπιανών μυστικών υπηρεσιών, Σάσα Μιχαΐλοφ και μια ξαδέλφη πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, καθώς και ένα άτομο από την Αλβανία, που σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Tema’ είναι ο Αβενίρ Πέκα,  αδελφός του Τσιμ Πέκα.


Μετά από αυτό, οι Αλβανοί έχουν ...λόγους να χάσουν πραγματικά τον ύπνο τους…
 Αλλά δεν είναι μόνο οι Αλβανοί, αλλά όλη η Ευρώπη. Και αυτό γιατί η κατάσταση φαίνεται κρίσιμη μία ημέρα πριν από την άφιξη στα Τίρανα του απεσταλμένου  της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του αντιπροέδρου του ΕΛΚ Δαβίδ Μακάλιστερ.



 Η κυβέρνηση του Βερολίνου ανησυχεί ιδιαίτερα με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, στο Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κοσσυφοπέδιο και δεν μπορεί να δεχθεί τη κλιμάκωση μια καθαρά πολιτικής κρίσης στην Αλβανίας, μια χώρα  στην οποία η Γερμανία  έχει επενδύσει τόσα πολλά.


Επινοήσεις του Ράμα η αποσταθεροποίηση από ξένες δυνάμεις


Η Αλβανία ήταν πάντα ένας παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή και η επιλογή της αποσταθεροποίησης της δεν δικαιολογείται για κανένα κέντρο λήψης αποφάσεων της ευρω-ατλαντικής κοινότητας», καταλήγει το ειδησεογραφικό «Top Channel».


Επίσης -σχολιάζει το δημοσίευμα- οι Αλβανοί πολιτικοί  ηγέτες, όταν διαβλέπουν μια εσωτερική πολιτική κρίση, προσπαθούν να τη σχετίσουν με εξωτερικούς παράγοντες, με κρίση στην περιοχή,  με τον αλβανικό  παράγοντα, την αλβανοφοβία κλπ.


Τώρα είναι η σειρά του Έντι Ράμα να εμφανισθεί  ως θύμα, ως καλός πατριώτης, που ένα διευρυμένο μέτωπο του κακού επιδιώκει να τον χτυπήσει. Αυτή είναι η πιο γελοία θέση  που ο Ράμα βάζει τον εαυτό του και το εργαστήριο της προπαγάνδας του επινοεί ειδήσεις που τις προωθεί στη γραμμή παραγωγής…



(gazetaimpakt.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr