Πολυμερείς διαβουλεύσεις ΝΑΤΟ –Σκοπίων στις Βρυξέλλες





Απρίλιος 25, 2017. 

Στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκαν χθες πολυμερείς διαβουλεύσεις στο πλαίσιο  της «Διαδικασίας Σχεδιασμού και Αναθεώρησης) μεταξύ της FYROM και του ΝΑΤΟ, στη οποία συμμετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Μπεκίρ Μαξούτι, η υφυπουργός Άμυνας 



Ελιζαμπέτα Τσουπόφσκα-Ριστόβα και υψηλή αντιπροσωπεία του Υπουργείου και του Στρατού των Σκοπίων.



Συζητήθηκαν οι στόχοι της εταιρικής σχέσης σε μια μελλοντική ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.


Σύμφωνα με τον Μαξούτι «οι διαβουλεύσεις για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν τη στρατηγική κατεύθυνση της χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Με τους συνομιλητές αγγίξαμε όλα τα θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση και ό, τι έχει επιτευχθεί τον τελευταίο χρόνο καθώς και τις προτάσεις  και τις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις του ΝΑΤΟ για το πώς πρέπει να κινηθούμε προς την πλήρη ένταξη στη Συμμαχία».



Το ΝΑΤΟ εξέφρασε την ικανοποίησή του από την αύξηση του προϋπολογισμού των δαπανών στις ένοπλες δυνάμεις κατά 6,38% από ό, τι πέρυσι.



«Το υπουργείο Άμυνας και το Στρατός έχουν ξεκινήσει, ήδη, μια διαδικασία για την αγορά νέων, σύγχρονων και προηγμένου εξοπλισμού για το στρατό και έχει ήδη συνάψει συμφωνίες», τόνισε η υφυπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Τσουπόφσκα-Ριστόβα, σύμφωνα με τη σλαβική εφημερίδα «Ούτρινσκι Βέσνικ».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr