Σκόπια: Διαμαρτυρία με γκάιντες και μαντολίνα στα γραφεία της ΕΕ




Απρίλιος 3, 2017. 23:07

Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν οι οπαδοί του VMRO-DPMNE με γκάιντες και μαντολίνα μπροστά από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πόλη των Σκοπίων, με αφορμή την επίσκεψη στη χώρα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.




Σκοπός της διαμαρτυρίας ήταν να δει ο Τουσκ ιδίοις όμμασι ότι μεγάλος αριθμός πολιτών δεν επιζητά την κατεδάφιση της ενότητας του κράτους και ότι είναι ενάντια στις ξένες παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν τους πολίτες του νότιου σλαβικού κράτους.



«Η ασπίδα μας είναι ο λαός» ήταν ένα από συνθήματα που ακούστηκαν στη διαμαρτυρία όπως σημειώνει η σλαβική Dnevnik των Σκοπίων.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην πορεία συμμετείχαν αθλητές, ηθοποιοί και εκπρόσωποι πολιτιστικών και καλλιτεχνικών οργανώσεων που έφεραν τρομπέτες και τύμπανα χτυπώντας τα στην πορεία. Το πλήθος φώναζε «Μακεδονία» και περήφανα κουνούσε τις σημαίες  της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr