«Ο Γκρούεφσκι και το VMRO-DPMNE παίζουν με τη φωτιά»- σκοπιανό δημοσίευμα



Ο τίτλος από το δημοσίευμα


Απρίλιος 9, 2017. 22:10


Το Κοινοβούλιο βρίσκεται  εδώ και καιρό βυθισμένο στη διαδικασία μαραθώνιων αντιπαραθέσεων. Η ηγεσία του VMRO-DPMNE απαιτεί επίμονα νέες εκλογές, το SDSM επιδιώκει να σχηματίσει κυβέρνηση. Τα θεσμικά όργανα βρίσκονται υπό ισχυρή πίεση και ορισμένοι πολίτες βρίσκονται στους δρόμους πάνω από ένα μήνα για να υποστηρίξουν την 



πρωτοβουλία για μια ενιαία υπόσταση της χώρας.



Οι πατριωτικές ενώσεις σιγά-σιγά μετατρέπονται σε παραστρατιωτικούς σχηματισμούς και δεν σταματούν να προβαίνουν σε επιθέσεις δημοσίων προσώπων, πολιτικούς και δημοσιογράφους.



Αυτή είναι συνοπτικά η σημερινή κατάσταση στη χώρα και ως εκ τούτου κρίνεται απαραίτητο να ρωτήσουμε τη γνώμη ειδικών, εάν αυτή η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ανοικτή σύγκρουση, να κλιμακωθεί η βία και ακόμη να οδηγηθούμε σε εμφύλια σύρραξη!



Ο καθηγητής Ασφάλειας, Τζάνε Μογιάνοφσκι θεωρεί ότι η κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα μπορεί να κλιμακωθεί μόνο στην περίπτωση της θεσμικής δυσλειτουργία, και αυτό συμβαίνει τώρα στη χώρα.



Ο πρώην διευθυντής της Ασφάλειας και Αντιτρομοκρατίας, Γκόραν Μιτρέφσκι, δήλωσε ότι η ασφάλεια στη χώρα είναι σταθερή, αλλά επισφαλής.



Τα μέλη της πρωτοβουλίας για μια ενιαία υπόσταση της χώρας, έχουν κατ’ επανάληψη ανακοινώσει ότι είναι σε θέση να εισέλθουν στο κτήριο του Κοινοβουλίου, για να προβούν σε βιαιότητες εάν προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης και θα εκδιώξουν όλους τους βουλευτές από το κτήριο.



Ο πολιτικός αναλυτής, Ντένκο Μαλέσκι, δηλώνει ότι η βία στις δημοκρατικές χώρες είναι παράνομη πράξη για την επίλυση των πολιτικών προβλημάτων.



Τις ανησυχίες του για την πολιτική κρίση στα Σκόπια, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας σε μήνυμά του για την ανάγκη άμεσου σχηματισμού κυβέρνησης.



Εξάλλου, ο καθηγητής πανεπιστημίου,  Μίτκο Γκαντζόφσκι δήλωσε στο ‘Ράδιο Σλόμπονταν Ευρώπα’ ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από πολιτική κρίση χωρίς έξωθεν βοήθεια.




(plusinfo.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr