Σκόπια: Ο Ιβάνοφ ζήτησε από τον Αμερικανό αξιωματούχο να εγγυηθεί ο Ζάεφ την ενότητα της χώρας



"Εγγυήσεις ζήτησε ο Ιβάνοφ από τον Χόιτ Μπράιαν Γι, για τον ενιαίο χαρακτήρα της χώρας"


Μάιος 1, 2017. 17:59

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, συναντήθηκε σήμερα με τον Χόιτ Μπράιαν Γι, αναπληρωτή βοηθό Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις. Καταδίκασε κάθε πολιτική και σωματική βία και τόνισε ότι μόνο μέσα από το διάλογο θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις στην πρόσφατη πολιτική κατάσταση.




Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του προέδρου, σημειώνει η σλαβική «Τέλεγκραφ», ο Ιβάνοφ τόνισε ότι εάν έχει αναδειχθεί μια πραγματική ηγεσία από τους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, τότε το νομικό και πολιτικό εμπόδιο για τον καθορισμό της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, αποσύρεται.



Ο πρόεδρος  ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι στρατηγικός εταίρος της χώρας να βοηθήσει ώστε να αφαιρεθούν τα εμπόδια για να επιτραπεί η ανάθεση της εντολής στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.



Ο Ιβάνοφ ζήτησε από τον ηγέτη του SDSM να δηλώσει με δημόσια ομιλία του ότι «μαζί με τους εταίρους του συνασπισμού του, να δώσει εγγυήσεις για την ενίσχυση της ενότητας του κράτους και ότι θα κινηθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα».



 «Η πλατφόρμα των Τιράνων δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για το σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος, ο οποίος προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν συγκρατημένοι  και πρόσθεσε ότι υπάρχουν λύσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν με κατανόηση μέσω του διαλόγου., σημειώνει το δημοσίευμα.



(telegraf.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr