Λιβύη: Η ισλαμική ομάδα ‘Ανσάρ αλ Σαρία’ ανακοίνωσε τη διάλυσή της




Μάιος 28, 2017. 20:32

Η ισλαμική ομάδα ‘Ανσάρ αλ Σαρία’, μια ομάδα προσκείμενη στην Αλ Κάιντα, διαλύθηκε επίσημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σαββάτου.




Η ομάδα, για την οποία η Ουάσιγκτον λέει ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη Βεγγάζη το 2012, όπου σκότωσε τον πρέσβη των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Στίβενς, ήταν σε πόλεμο με τον ανατολικό Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Χαλίφα Χαφτάρ.



Η ομάδα ανέφερε ότι η απόφασή της αυτή προήλθε μετά τις μεγάλες απώλειες  που είχε, καθώς σκοτώθηκε η ηγεσία της και πολλοί μαχητές της.



Οι δυνάμεις τους που είχαν ευθυγραμμισθεί με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, βρίσκονταν σε πόλεμο από τα τέλη του περασμένου έτους με αντίπαλη ομάδα που πρόσκειται στην κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.



Οι μαχητές της ‘Ανσάρ αλ Σαρία’ είχαν προσπαθήσει να διατηρήσουν ένα φρούριο στο ανατολικό τμήμα της χώρας και μπήκαν σε έναν μεγάλο πόλεμο με πληθώρα πολιτοφυλάκων, γράφει το δημοσίευμα.
Με την ανακοίνωση της διάλυσής της γίνεται έκκληση «των επαναστατικών δυνάμεων και των συμβουλίων Σούρα στη Βεγγάζη να ενωθούν σε ένα ενιαίο ισλαμικό μέτωπο".
(ahram.org.eg)




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr