Ζόραν Ζάεφ: Οι Σέρβοι είναι αδέλφια και οι εκκλησίες στο Κοσσυφοπέδιο είναι η καρδιά της Σερβίας!




Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Μάιος 3, 2017. 12:29


«Μετά την προσέγγισή του με το DUI, ο επικεφαλής της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης- SDSM,  Ζόραν Ζάεφ, παρουσιάζεται με μια πιο ριζοσπαστική στάση έναντι των Αλβανών, σε σχέση με τον αντίπαλό του, Νίκολα Γκρούεφσκι, του οποίου η πολιτική ήταν επιβλαβής για τους Αλβανούς.



Σε συνέντευξή του στην σερβική τηλεόραση «Kurir.tv», ο Ζάεφ δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ των Σλάβων των Σκοπίων και των Σέρβων.

 
«Ακούσαμε κατηγορίες ότι ο  Ζάεφ συμφώνησε να  μηνύσει τη Σερβία για γενοκτονία. Για μένα αυτή  είναι ο λαός μου», είπε ο Ζάεφ μιλώντας προς τον σερβικό λαό. Δεν παρέλειψε να κριτικάρει τον Νίκολα Γκρούεφσκι ότι αποδέχθηκε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και την ένταξή του στην UNESCO.



«Η Σερβία είναι η πρώτη χώρα που αξίζει την υποστήριξή μας, επειδή ο λαός της είναι ορθόδοξοι Χριστιανοί και πρέπει ο ένας να βοηθά τον άλλον», είπε ο Ζάεφ προσθέτοντας την ανησυχία του για τις σερβικές εκκλησίες και τα μοναστήρια που έχουν παραμείνει στα χέρια των μουσουλμάνων Αλβανών, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



 (infoshqip.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr