Ο Τζον Μακέιν πρότεινε την απέλαση του Τούρκου πρέσβη από τις ΗΠΑ




Μάιος 18, 2017. 20:11

Ο  ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν πρότεινε την απέλαση του πρέσβη της Τουρκίας στις ΗΠΑ, σχετικά με τις βιαιότητες που έγιναν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσιγκτον.



«Πρέπει να στείλουμε στο διάολο (to hell) τον πρέσβη τους στις ΗΠΑ. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να μένουν αναπάντητα», είπε ο γερουσιαστής σε συνέντευξή του στην αμερικανική τηλεόραση ‘MSNBC’.



Ο Μακέιν πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσει δικαστική έρευνα για το περιστατικό.
Μία ημέρα πριν,  ο εκπρόσωπος  Χίδερ Νάουερτ, εξέφρασε την ανησυχία  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις συγκρούσεις που έγιναν πλησίον της  τουρκικής διπλωματικής αποστολής στην Ουάσιγκτον.
«Ανησυχούμε για τα επεισόδια βίας που έλαβαν χώρα την Τρίτη το βράδυ, στα οποία συμμετείχαν  και Τούρκοι αξιωματικοί ασφαλείας», είπε ο Νάουερτ.



Ο διπλωμάτης τόνισε ότι «η βία δεν είναι ποτέ μια κατάλληλη απάντηση σε μια ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε «υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων  και την ελεύθερη έκφρασή τους με μια ειρηνική διαμαρτυρία και δεν έχει σημασία ποια είναι αυτά».



Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, την ημέρα επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, στην κατοικία του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσιγκτον, έγιναν συγκρούσεις αντιπάλων και υποστηρικτών  του Τούρκου προέδρου. Από τις συγκρούσεις εννέα άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο.
(interfax.ru)




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr