Βουλγαρία: Εισβολή δυνάμεων ασφάλειας σε κόμματα και αθλητικά σωματεία για ξέπλυμα χρήματος



Μάιος 11, 2017. 15:25

Σόφια.

 Η Κρατική Υπηρεσία για την Εθνική Ασφάλεια (ДАНС), έκανε έφοδο σήμερα σε πολιτικά κόμματα, ιδιωτικούς δικαστικούς επιμελητές και αθλητικά σωματεία για έλεγχο ξεπλύματος χρήματος, αναφέρει βουλγαρικό δημοσίευμα προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι  έγιναν για εντοπισμό κρυφών πηγών χρηματοδότησης.




Η δράση ήταν στο πλαίσιο  του σχεδίου νόμου για τα μέτρα κατά του ξεπλύματος χρήματος, τα οποία είχαν προτείνει η κρατική υπηρεσία και το υπουργείο Εσωτερικών.



Η δράση γενικότερα αναφέρεται κατά των υπόπτων που φέρονται ως άτομα ή επιχειρήσεις που καλύπτουν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες. Κλάδοι που εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία είναι οι επαγγελματίες μεσιτείας ακινήτων, οι έμποροι όπλων, πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, οι διοργανωτές τυχερών παιχνιδιών.



Η κρατική υπηρεσία ασφάλειας έχει προσηλωθεί  στην προέλευση των χρημάτων σε συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις, επίσης τα αθλητικά σωματεία υπόκεινται σε έλεγχο σύμφωνα με το νόμο.


Η έρευνα της Υπηρεσίας, γίνεται, πιθανόν,  κατόπιν υποψιών χρηματοδοτήσεων από το εξωτερικό με σκοπό τη βλάβη στην ασφάλεια της χώρας.


(news.bg)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr