Σκόπια: Η Ρωσική πρεσβεία αντέδρασε σε ρωσοφοβικά δημοσιεύματα




Μάιος 9, 2017. 20:56

«Πολλοί δεν πιστεύουν ότι η ενεργός συμμετοχή των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, στον πόλεμο της πληροφορίας, θα μπορούσε να υπονομεύσει τα θεμέλια της παραδοσιακά ισχυρής βρετανικής δημοσιογραφίας», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.




Τώρα όμως, η απάντηση είναι περισσότερο από προφανής: η ποιότητα της βρετανικής δημοσιογραφίας υποβαθμίζεται ανεπανόρθωτα.


Η πιο πρόσφατη απόδειξη για αυτό είναι μια σειρά άρθρων για τα Σκόπια που δημοσιεύθηκαν στις 30 Απριλίου, 2 και 7 Μαΐου στην εφημερίδα “Sunday Times” και μεταφέρονται από κάποια σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια.



«Σε αυτά τα κείμενα που υπογράφονται από τον Μπόγιαν Παντσέφσκι με πρωτοσέλιδα ‘σοκ’ για δήθεν παρέμβαση της Ρωσίας στις υποθέσεις του νοτιο σλαβικού κράτους».


«Το παραλήρημα αυτών  ψεμάτων δεν μπορεί να καθορισθεί ως προϊόν επαγγελματικών δημοσιεύσεων. Είναι ατυχές το γεγονός ότι τα πρότυπα των σημερινών βρετανικών μέσων ενημέρωσης έχουν πέσει τόσο χαμηλά, ώστε ακόμα και μία από τις παλαιότερες εφημερίδες στην Αγγλία, η «The Sunday Times» δημοσιεύει φθηνή προπαγάνδα».



Πως μπορεί να μιλάει ένας «αναλυτής» ότι η σημερινή κυβέρνηση των Σκοπίων καθορίζεται ως ‘φιλο-ρωσική’ και υποστηρίζει ότι «οι Ρώσοι πιέζουν άμεσα την κυβέρνηση των Σκοπίων να στραφεί προς τη Μόσχα»;



Που είναι η λογική ή, τουλάχιστον, οι στοιχειώδης κοινή λογική; 
Γιατί δεν υπάρχει καμία κριτική ανάλυση για παράνομη παρέμβαση της δυτικής διπλωματίας στις υποθέσεις της χώρας αυτής, η οποία έχει καταστεί αντικείμενο αδίστακτων πιέσεων,εκβιασμών και απειλών από τις Βρυξέλλες, την Ουάσιγκτον και του Λονδίνου; Γιατί δεν αναφέρεται σε αυτά ένας δημοσιογραφικός «πυλώνας της δημοκρατίας»;



Είναι σαφές –καταλήγει το κείμενο- ότι οι : «The Sunday Times» συνεχίζουν ακούραστα στο Λονδίνο,  να εφευρίσκουν «σχέδια του Κρεμλίνου» και να αναπλάθουν τη ‘ρωσοφοβία’.

(mkd.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr