Τουρκία: «Η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου θα επηρεάσει τις σχέσεις μας»




Μάιος 4, 2017.  18:24

Η Τουρκία επέκρινε την απόφαση την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου να αποκλείσει ένα δεύτερο αίτημα για έκδοση Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, για το οποίο κατηγορείται η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ),  και ανέφερε ότι η απόφαση αυτή θα επηρεάσει τις σχέσεις.



Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι η δικαιοσύνη της Ελλάδας «για άλλη μια φορά» δυσαρέστησε την Άγκυρα,  προσθέτοντας ότι δεν έλαβε την απαραίτητη υποστήριξη από έναν σύμμαχο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.



Ελληνικό δικαστήριο απέρριψε ένα δεύτερο αίτημα έκδοσης από την Τουρκία, για τους δύο τελευταίους, από τους οκτώ στρατιώτες που εγκατέλειψαν τη χώρα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.



«Τα δικαιώματα των θυμάτων του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία έχουν αγνοηθεί από την ελληνική απόφαση», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.



«Δεν βλέπουμε την απαραίτητη υποστήριξη από έναν σύμμαχο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος. Η ελληνική απόφαση, προφανώς, υιοθετήθηκε από πολιτικά κίνητρα και θα έχει αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή συνεργασία», σημειώνει η «yenisafak.com» στην αγγλική της έκδοση.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr