Τα πρώτα σημάδια της διαφωνίας μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ




Μάιος 24, 2017. 23:12


Παρά την ευφορία που επικρατεί στους πολιτικούς κύκλους στην Ιερουσαλήμ, μετά την επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ στο Ισραήλ, υπήρξαν τα πρώτα σημάδια της διαφωνίας μεταξύ Νετανιάχου και Λευκού Οίκου, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.



Το «Κανάλι 10» του Ισραήλ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από το Ισραήλ να παραχωρήσουν στους Παλαιστίνιους εδάφη  από το βόρειο τμήμα της Σαμάρειας. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, αυτές οι παραχωρήσεις που το Ισραήλ έχει κάνει στους Παλαιστίνιους κατά την παραμονή της άφιξης του Τραμπ στην Ιερουσαλήμ δεν είναι αρκετές.


Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, Βενιαμίν Νετανιάχου, διαφώνησε έντονα για ενδεχόμενες περαιτέρω παραχωρήσεις προς τους Παλαιστίνιους, όπως τον υποχρεώνει  ο Λευκός Οίκος.


Υπενθυμίζεται- σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα- ότι το έδαφος της Ιουδαίας και της Σαμάρειας, βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των ισραηλινών αρχών.
(cursorinfo.co.il)


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr