Για ψευδείς αναφορές κατηγόρησε ο Βούτσιτς τον πρώην επικεφαλής του ΟΑΣΕ στο Κόσοβο




«Ο Βούτσιτς επιτίθεται στις ΗΠΑ από το Σπούτνικ: Τα ψεύδη του Ρατσάκ για τη Μεγάλη Αλβανία»

Μάιος 9, 2017. 18:45


Ο νέος πρόεδρος  της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς  διέψευσε με δηλώσεις του,  τις αναφορές του πρώην επικεφαλής του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο για τη σφαγή  του Ρατσάκ, που έδωσε το έναυσμα στη Δύση να επιτεθεί  κατά της τότε Γιουγκοσλαβίας.




Ο Βούτσιτς σε αποκλειστικές δηλώσεις του στη ρωσική ιστοσελίδα ‘Sputnik’ αναφέρει ότι όλα τα στοιχεία που ο Γουίλιαμ Γουόκερ παρουσίασε για τη σφαγή στο Ρατσάκ δεν ήταν παρά ψέματα και ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης είναι ο μεγαλύτερος λομπίστας για το σχηματισμό της Μεγάλης Αλβανίας.



Ο Βούτσιτς επιτέθηκε κατά του πρώην πρέσβη του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο, την περίοδο του πολέμου,  χαρακτηρίζοντάς τον, ως έναν άνθρωπο με αποστολή που του ανατέθηκε για να παραποιήσει  τα στοιχεία και να τα στρέψει κατά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.



Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι «όλος ο κόσμος έχει πλέον στοιχεία που ακυρώνουν  τις αναφορές που είχε εφεύρει ο Γουίλιαμ Γουόκερ».



Ο ίδιος τόνισε ότι μετά από χρόνια έγινε σαφές  με ποιανού την πλευρά ήταν ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο,  δηλώνοντας χαρακτηριστικά: 

«είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι είναι πλέον σαφές σε όλον τον κόσμο, σε ποια πλευρά έκλινε. Να ενθυμείστε ότι  υπάρχει ένα μέτωπο ΕΕ-ΗΠΑ για τη Μεγάλη Αλβανία. Η πιο σημαντική είδηση της ημέρας ήταν αυτή που δήλωσε ο Γουόκερ ότι θα βοηθήσει στην ενοποίηση όλων των Αλβανών».



« Είπε ότι υπάρχει σχέδιο για την ενοποίηση της Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου και της λεγόμενης αλβανικής διασποράς. Εκ των προτέρων υπήρχε ένα σχέδιο για τη δημιουργία μια «Μεγάλης Αλβανίας», δήλωσε ο Βούτσιτς.



Ο πρόεδρος της Σερβίας επεσήμανε ως κατακλείδα:

 Να ενθυμείστε ότι η υπόθεση Ρατσάκ κατασκευάστηκε. Μετά από αυτό ο Μιλόσεβιτς και ο Μίλαν Μιλουτίνοβιτς το χρεώθηκαν, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καμία ευθύνη. Αυτός ο άνθρωπος έχει διαπράξει επίθεση κατά της Δημοκρατίας της Σερβίας», δήλωσε ο Βούτσιτς.

(dailynews.al)


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Αλβανία, Σερβία, Κοσσυφοπέδιο,