Επιστολή Μέρκελ σε Βουλγαρία: Η φύλαξη των βουλγαρικών συνόρων είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης




Μάιος 22, 2017. 20:08

«Η αποτελεσματική προστασία των βουλγαρικών συνόρων, που είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι προς το συμφέρον της Ένωσης και όλων των κρατών μελών. Για αυτό εκτιμώ τις προσπάθειες που καταβάλλονται στη Βουλγαρία προς την κατεύθυνση αυτή».




Αυτό ανέφερε η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας,  σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ.



Η επιστολή εστάλη ως απάντηση - από τον περασμένο Μάρτιο, σε αίτημα του προέδρου της Βουλγαρίας, για υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τους Ευρωπαίους εταίρους στην  ενίσχυση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της Βουλγαρίας.



«Η Γερμανία θα συνεχίσει να δεσμεύεται για τη δίκαιη κατανομή των καθηκόντων και των ευθυνών της ΕΕ» προσθέτει στην επιστολή της η Μέρκελ και τονίζει ότι η Γερμανία υποστηρίζει τις προσπάθειες της Βουλγαρίας σε διμερές επίπεδο, καθώς από τον περασμένο φθινόπωρο έχει χορηγήσει στις βουλγαρικές συνοριακές δυνάμεις οχήματα παντός εδάφους.



Ο Βούλγαρος πρόεδρος, Ρούμεν Ράντεφ, έκανε γνωστή τη θέση της Βουλγαρίας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουγκέρ.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής επιβεβαίωσε, ήδη, τον Ράντεφ ότι η Επιτροπή εξετάζει τις δυνατότητες για την υποστήριξη αυτή προς τη Βουλγαρία.
(bgnes.com)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr