Τουρκικό Πανεπιστήμιο θα χορηγεί ‘υποτροφίες Ιβάνοφ’



"Ο Ιβάνοφ επεσήμανε ότι είναι αναγκαία στην διεθνή πολιτική σκηνή μια αποφασιστική ηγεσία, όπως έπραξαν τα Σκόπια (με το κλείσιμο των συνόρων τους) στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης"


Μάιος 6, 2017. 22:31


Κατά την επίσκεψη εργασίας του, στην Κωνσταντινούπολη,   ο προέδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ,  έλαβε μέρος στο 17ο Παγκόσμιο Φόρουμ Ηγετών που διοργανώθηκε από το τουρκικό πανεπιστήμιο Μπαχτσέσεχιρ.




Στην τελετή έναρξης του Φόρουμ, ο Ιβάνοφ μίλησε για τις προκλήσεις των ηγεσιών κατά τον 21ο αιώνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.



«Οι αμφιβολίες στις αρχές στην αναζήτηση της αλήθειας και η επιθυμία για προσωπική επιτυχία, υποδεικνύουν την υποκειμενική αιτία της κρίσης της ηγεσίας», δήλωσε ο Ιβάνοφ και υπενθύμισε ότι είναι αναγκαία η αποφασιστική ηγεσία, όπως έπραξαν τα Σκόπια (με το κλείσιμο των συνόρων τους) στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.



Στη διαδικασία του Φόρουμ το τούρκικο πανεπιστήμιο για να τιμήσει τον πρόεδρο των Σκοπίων ανακοίνωσε την απόφασή του να χορηγήσει υποτροφίες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές μελέτες που θα φέρουν το όνομα « Ιβάνοφ». Οι υποτροφίες θα δίδονται σε θέματα που σχετίζονται με τα Σκόπια.



Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο πρόεδρος των Σκοπίων, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το νοτιο σλαβικό κράτος, λόγω των διπλών μέτρων και σταθμών  και την άρνηση της ταυτότητας των πολιτών.



(mkd.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr