Πρώην μεσολαβητής για το όνομα ζητά ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως FYROM




Μάιος 27, 2017. 19:29
Ο πρώην μεσολαβητής στη διαφωνία για το όνομα μεταξύ της Ελλάδας και της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας των Σκοπίων, Ρόμπιν Ονέιλ, πιστεύει ότι τα Σκόπια πρέπει να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.




Ο Ονέιλ, ο οποίος έχει εκφράσει ανοικτά τη θέση του  υπέρ των θέσεων του VMRO-DPMNE στο θέμα, δήλωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα  της σκοπιανής ‘Άλφα’.



«Υποστηρίζω σθεναρά την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι για ένταξη στο ΝΑΤΟ, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. Έχει επισημανθεί, άλλωστε,  η υποστήριξη ρεκόρ (που παρέχουν τα Σκόπια) στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, χωρίς ακόμη να είναι μέλος της Συμμαχίας», δήλωσε ο νυν συνταξιούχος διπλωμάτης στην εκπομπή «Γκλάσοτ να Ναρόντοτ» του  Ράδιο Σλόμποντνα Εβρόπα.



Ο ίδιος επεσήμανε ότι με την πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ, τα Σκόπια θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή των Βαλκανίων. 



«Με την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ, θα πέσουν όλες οι ιδέες και οι ορέξεις των μεγάλων χωρών ή άλλων σεναρίων,  για αναδιαμόρφωση του γεωπολιτικού χάρτη των Βαλκανίων», είπε ο Ονέιλ.



Ο Βρετανός πρώην μεσολαβητής, πιστεύει ότι, τώρα, τα Σκόπια πρέπει να υποβάλλουν αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ ως  ΠΓΔΜ (ПЈРМ) και να μην επιτρέψουν καμία παρέμβαση από την  Ελλάδα, στο δρόμο προς την πλήρη ένταξη στη Συμμαχία.



«Φυσικά, το ζήτημα της συνολικής διευθέτησης του διεθνούς ονόματος για τα Σκόπια, απομένει προς επίλυση, αλλά κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της χώρας,  για ένταξη στο ΝΑΤΟ, υπό την αναφορά ‘πΓΔΜ’, είπε ο Ονέιλ.
(alfa.mk)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr