Η Ρωσία προσφέρει στη Βουλγαρία νέα «MiG-29» και αγοράζει τα παλιά




«Η Ρωσία μας προσφέρει νέα «Mig-29», αγοράζοντας τα παλιά»


Μάιος 11, 2017. 16:00

Σόφια.


Η ρωσική αεροπορική επιχείρηση «MiG» έχει κάνει μια προσφορά στη Βουλγαρία,   αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών με πληρωμή (για αγορά)  των υπαρχόντων παλαιών της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας.




Αυτό θα οδηγούσε σε μείωση της τιμής από τα 35 εκατομμυρία ευρώ στα 29 εκατομμύρια ανά μαχητικό αεροσκάφος. 



Εκπρόσωπος της εταιρείας, ωστόσο,  δήλωσε ότι η ρωσική εταιρεία θα συνεχίσει να εργάζεται για τη συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αεροσκαφών μάχης της βουλγαρικής αεροπορίας.



Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Αγκέλ Ναϊντένοφ, δήλωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει τελική απόφαση: ή να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα αεροσκάφη ή να κηρύξει διαδικασία για αγορά ενός νέου τύπου πολεμικού αεροσκάφους.



Ο πλήρης εκσυγχρονισμός των 12 μαχητικών αεροσκαφών θα δώσει παράταση στη ζωή τους μέχρι το 2029 και θα  κοστίσει περίπου 450 εκατ. λέβα., ενώ με αγορά 8+1 νέων μαχητικών θα απαιτηθούν τουλάχιστον 700 εκατ. λέβα και θα πρέπει να αναδιοργανωθούν οι υποδομές καθώς και η εκπαίδευση των πιλότων.


 Το δημοσίευμα της «pan.bg» σημειώνει ότι η κυβέρνηση ‘Μπορίσοφ’ έχει ήδη αποφασίσει να επιλέξει μεταξύ του σουηδικού Gripen», του «Eurofighter» ή του παλιού F-16.

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr