«Ο μεγάλος τσάρος Αλέξανδρος Γ΄ της Μακεδονίας (22 Ιουλίου 356 π.Χ.- 10 Ιουνίου 323 π.Χ.)»





Ο τίτλος από το δημοσίευμα


Ιούνιος 19, 2017. 17:42


Παρουσιάζουμε –αποσπασματικά- ένα κείμενο της σκοπιανής –σλαβικής- ιστοσελίδας «Μακεδόνσκα Νάτσια»/ «Македонска нација» που  όπως αναφέρεται, γράφτηκε στις «10 Ιουνίου του 2017 στην Πέλλα της Μακεδονίας»/ «10 јуни 2017 година, Пела, Македонија»:




«Στις 22 Ιουλίου του 356π.Χ, πριν από 2.373 χρόνια στην αρχαία μακεδονική πρωτεύουσα, Πέλλα, γεννήθηκε ο Μέγας της Μακεδονίας Αυτοκράτορας, Αλέξανδρος ο Γ΄ της Μακεδονίας, γιος του μεγάλου τσάρου( Τσαρ-Цар ) Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας και της τσαρίνας ( Τσαρίτσατα, царицата ) Ολυμπιάδας, μαθητής του Μακεδόνα Αριστοτέλη.



Στα 33 χρόνια της ζωής του άφησε βαθιά ίχνη στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

 Ο μακεδονικός πολιτισμός που χτίσθηκε έγινε η βάση για μια νέα Ευρώπη και της σύγχρονης πολιτιστικής παγκοσμοποίησης η οποία περιλαμβάνει την ενσωμάτωση και προώθηση των τοπικών εθνοτήτων, γλωσσών, θρησκειών και πολιτισμών, σε αντίθεση με την εταιρική παγκοσμιοποίηση του βρετανικού ιμπεριαλισμού με σκοπό το κέρδος στη λογική των πολυεθνικών εταιρειών που προσβλέπουν στην φυσική εκκαθάριση των αυτοχθόνων εθνοτήτων, γλωσσών, θρησκειών, πολιτισμών στον πλανήτη».



«Στις εκστρατείες του, με το στρατό του επί οκτώ έτη και έξι μήνες διάνυσε 18.000 χιλιόμετρα, δημιούργησε αυτοκρατορία, που τέτοια δεν υπήρξε ούτε πριν από αυτό ούτε μετά από αυτόν.


Ο μεγάλος Τσάρος της Μακεδονίας, Αλέξανδρος ο Γ΄, ηγεμόνας των Ελλήνων, βασιλιάς της Βαβυλώνας,  Φαραώ της Αιγύπτου, βασιλιάς της Περσίας και βασιλιάς των Αρίων, ήταν ο μεγαλύτερος αυτοκράτορας στην  παγκόσμια ιστορία!»



«Ο μεγάλος Τσάρος της Μακεδονίας, Αλέξανδρος ο Γ΄ , πάνω από όλα ήθελε να έχει σωστές γνώσεις και δεν καλύπτονταν από αυτές της κυβέρνησής του.
Από την αυλή του πέρασαν οι περισσότεροι άνθρωποι της επιστήμης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της ελεύθερης σκέψης.



Αν και η ζωή του κράτησε  33 χρόνια και η εξουσία του λιγότερο από 14 χρόνια, άφησε μια τεράστια κληρονομιά σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο και πολλοί αυτοκράτορες στον κόσμο μιμήθηκαν τις στρατιωτικές στρατηγικές του. 



Ήταν ακόλουθος του Ηρακλή και του Αχιλλέα σε δύναμη και κουράγιο, λάτρης του Δία και του  Άμμωνα στην πίστη και αγάπη, θυσία στον Άδη και τη Σελήνη στην καρτερία και αντοχή, ακόλουθος του Διονύσου στον αρμονικό ήχο,  ομηρικός ποιητής στη ζέση του λόγου, ήταν και παραμένει το σύμβολο της ανυψωμένης αγιότητας του ανθρώπου.



Πέθανε στις 10, 11 Ιουνίου 323 π.Χ. στη Βαβυλώνα. Ο τάφος παραμένει ένα αίνιγμα μέχρι σήμερα παρά τις πολλές ιστορίες για την τοποθεσία του. 

Οι (ψευδο)Μακεδόνες πιστεύουν ότι είναι θαμμένος στο εσωτερικό της χώρας, όπως και ο πατέρας, του μεγάλου τσάρου, Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας. Όταν οι τάφοι θα ευρεθούν και θα είναι ανοικτοί σε όλον τον κόσμο, τότε θα δουν την αλήθεια για τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες!».



«Η μνήμη της βασιλείας του Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας (359-336) και του Αλεξάνδρου του Γ΄ της Μακεδονίας (336-323), είναι μια επιστροφή στις μακεδονικές  ρίζες, στην κρατική υπόσταση και στον πολιτισμό αλλά και στην ιστορία της (ψευδο) Μακεδονίας - τα Σκόπια δηλαδή,  που έχει συνέχεια στο χρόνο από προ Χριστού μέχρι σήμερα.




«Αιώνια η δόξα στο Μεγάλο Τσάρο της Μακεδονίας Αλέξανδρο τον Γ΄, ο οποίος μας ενώνει πνευματικά, όπου και αν βρισκόμαστε.



Ο εορτασμός του Μεγάλου Τσάρου της Μακεδονίας,  Αλεξάνδρου του Γ’,  είναι μια ώθηση  για την υπεράσπιση του ονόματος του (ψευδο) μακεδονικού κράτους και της ταυτότητας του (ψευδο)μακεδονικού έθνους και της αξιοπρέπειας των (ψευδο)Μακεδόνων!

«Αιώνια δόξα και τιμή στο Μεγάλο Τσάρο της Μακεδονίας, Αλέξανδρο τον Γ΄. Ο Θεός να ευλογεί τη (ψευδο)Μακεδονία και τους (ψευδο) μακεδόνες ! Αμήν!»
(mn.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr