Ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας προειδοποιεί για υφέρποντα εξισλαμισμό των Δ. Βαλκανίων





Ιούνιος 28, 2017. 14:21

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας, Χανς Πέτερ Ντοσκοτζίλ προειδοποιεί για την εξάπλωση της επιρροής της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.




Η επιρροή της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνεται συνεχώς, ενώ η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία επεκτείνουν την επιρροή τους στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία, δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα της Βιέννης «Die Welt».



Ο Ντοσκοτζίλ είπε ότι πρόκειται για συγκεκαλυμμένο εξισλαμισμό.


«Λόγω της εξέλιξης αυτής, κατά τη γνώμη μου, δεν δικαιολογείται η Τουρκία στο πλαίσιο των αποστολών του ΝΑΤΟ να αυξήσει τα στρατεύματά της στα Βαλκάνια», είπε ο Ντοσκοτζίλ.
Η Αυστρία προς το παρόν, στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης  και στο πρόγραμμα για την Ειρήνη αντιπροσωπεύεται από περίπου 700 στρατιώτες της στα Βαλκάνια.



Η Άγκυρα, εν μέσω κριτικής από τη Βιέννη, εξαιτίας των πολιτικών του προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, προσπαθεί να εμποδίσει την περαιτέρω συμμετοχή της Αυστρίας στις δραστηριότητες του προγράμματος  ‘Σύμπραξη για την Ειρήνη’,  με στόχο να μειωθούν τα αυστριακά στρατεύματα, ενώ υπάρχουν δείκτες ότι η Τουρκία επιδιώκει να καλύψει το «κενό», επισημαίνει η «Die Welt».



Ο Ντοσκοτζίλ κάλεσε τη Γερμανία και άλλες χώρες να αυξήσουν την εμπλοκή τους στην περιοχή, επειδή η αύξηση της επιρροής της Τουρκίας δεν είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης.



Η Τουρκία, εν τω μεταξύ, προσπαθεί  να ανεγείρει Ισλαμικά τεμένη στη Μπάνια Λούκα, στο Σαράγεβο, την Πρίστινα και την Πρίζρεν και ενεργεί παράλληλα ως επενδυτής στη Βοσνία και στο νότιο τμήμα της Σερβίας, όπου υπάρχει μουσουλμανικό στοιχείο, προκειμένου να επεκτείνει την πολιτική της, σημειώνει η εφημερίδα.
(kanal5.com.mk)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr