«Το Ισραήλ επί χρόνια βοηθά κρυφά τους αντάρτες της Συρίας»




Ιούνιος 19, 2017. 20:20


Το Ισραήλ κρυφά ενισχύει επί χρόνια τους αντάρτες της Συρίας που βρίσκονται και επιχειρούν στα υψίπεδα του Γκολάν, γράφει η «Jerusalem Post».




Η ισραηλινή εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα της «Wall Street Journal» και αναφέρει ότι ο στρατός του Ισραήλ προσφέρει ιατρικές προμήθειες, τρόφιμα, χρηματοδότηση, ακόμη και μετρητά, για να κρατήσει την ασφάλεια των συνόρων του λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στη Συρία. 



Ως κίνητρο του Ισραήλ τίθεται η αποτροπή επιθέσεων  φιλο- ιρανικών ομάδων που δρουν στη Συρία, όπως είναι η σιιτική οργάνωση ‘Χεζμπόλα’.



Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνθέτουν το δημοσίευμα, οι ενισχύσεις γίνονται μέσω μιας στρατιωτικής μονάδας που έχει καθορισθεί για τον σκοπό αυτόν από τον ισραηλινό στρατό, η οποία έχει  ως στόχο να υποστηρίξει ανεξάρτητες ομάδες ανταρτών που δεν λαμβάνουν ενίσχυση από άλλες δυτικές δυνάμεις.



Το κεφάλαια που χορηγούνται  στις τρομοκρατικές ομάδες είναι για αγορά πυρομαχικών και μισθοδοσία των μαχητών.



Μάλιστα, η αμερικανική «Wall Street Journal» στη δημοσίευσή της παρουσιάζει συνεντεύξεις με αντάρτες καθώς  και άλλες πηγές.



Εκπρόσωπος της ομάδας ανταρτών «Φουρσάν αλ Γιουλάν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η βοήθεια από το Ισραήλ προς την ομάδα του είναι πολύ ουσιαστική και σημαντική.



Ο εκπρόσωπος Μοατασέμ αλ Γκολάνι δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «χωρίς τη βοήθεια από το Ισραήλ δεν θα είχε επιβιώσει η ομάδα μας. Το Ισραήλ στάθηκε δίπλα μας με έναν ηρωικό τρόπο», είπε.



Η συνεργασία της ομάδας αυτής, που απαριθμεί περίπου 400 μαχητές,  με τον ισραηλινό στρατό άρχισε το 2013, όπως σημειώνεται.




Ωστόσο, το Ισραήλ δηλώνει ότι δεν συμμετέχει σε εχθροπραξίες στη σύγκρουση στη Συρία και αρνήθηκε προηγούμενες καταγγελίες για συμμετοχή με τον έναν ή άλλο τρόπο στον εμφύλιο πόλεμο.
(jpost.com, wsj.com)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr