Η Τουρκία συμπαρίσταται στο Κατάρ αποβλέποντας μακροπρόθεσμα οφέλη




Ιούνιος 16, 2017. 21:26

Η κρίση στον Περσικό Κόλπο που εμπλέκει το Κατάρ και τους Άραβες αντιπάλους του, έχει λάβει  μια νέα στροφή, αφού η Τουρκία έριξε το βάρος της υποστηρίζοντας την Ντόχα.




Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ. Ερντογάν καταδίκασε την προσπάθεια απομόνωσης της Σαουδικής Αραβίας προς το Κατάρ, με τους ισχυρότερους δυνατούς διπλωματικούς όρους,  λέγοντας ότι θα σταθεί δίπλα στο σύμμαχό του.



Ο Ερντογάν απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση στο τουρκικό Κοινοβούλιο λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι ούτε ανθρώπινο, ούτε ισλαμικό, να προσπαθούμε να απομονώσουμε το λαό μιας χώρας αποκόβοντας τον από τρόφιμα, ποτά, ταξίδια, εμπόριο, λατρεία».




Οργή Άγκυρας σε  ανεξαρτησία του Κουρδιστάν


Η Τουρκία, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα επέκρινε έντονα ένα σχέδιο διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην κουρδική περιοχή του Ιράκ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν σε ομιλία του στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, περιέγραψε την απόφαση αυτή,  ως λανθασμένο σχεδιασμό.



Ο Ερντογάν προειδοποίησε, επίσης, ότι ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα έθετε σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας.


Αυτές οι παρατηρήσεις θεωρήθηκαν ως έγκαιρη προειδοποίηση προς τους Κούρδους του Ιράκ, ότι η προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα κυρίαρχο κράτος, θα επισείσει την οργή της Άγκυρας, σημειώνει το ιρανικό δημοσίευμα στην αγγλική γλώσσα.

(presstv.ir)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr