Επίσκεψη Τσαβούσογλου στα Σκόπια-"Τεχνητό θέμα η διαφορά του ονόματος"




Ιούνιος 18, 2017. 20:34

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ, οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ Σκοπίων και Τουρκίας ήταν τα κύρια θέματα της συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της πΓΔΜ,  Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νίκολα Ντιμιτρόφ στα Σκόπια.




Ο Τσαβούσογλου είπε χαρακτηριστικά ότι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων  έχει επιβληθεί  τεχνητά  και ότι είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται το νέο συνάδελφό του για να μιλήσουν για την υποστήριξη της Τουρκίας προς τη χώρα.



«Το ζήτημα της ονομασίας έχει επιβληθεί τεχνητά και είναι μια μεγάλη αδικία για τη χώρα. Αναγνωρίσαμε πρώτη τη χώρα σας ως «Μακεδονία» και αξίζετε την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Με την επίσκεψή μου αυτή,  στον πιο ιερό μήνα (του ραμαζανιού) ήρθα για να μιλήσουμε για τις σχέσεις των δύο χωρών μας. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τη χώρα σας σε διμερή και διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.



Ο υπουργός Νίκολα Ντιμιτρόφ αναφέρθηκε και ότι η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι πολύ σημαντική  που έχει σχέση με τη διαμάχη του ονόματος η οποία δεν είναι νομικό πρόβλημα αλλά μια σκληρή απόφαση που εμποδίζει τη χώρα στο ευρωατλαντικό της μέλλον.


Στην ατζέντα της επίσκεψης Τσαβούσογλου περιλαμβάνονται συναντήσεις με: τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ και τον επικεφαλής του VMRO-DPMNE.



Η επίσκεψη Τσαβούσογλου θα κλείσει με Ιφτάρ δείπνο που διοργανώνεται από την τουρκική πρεσβεία στα Σκόπια.
(24vesti.mk)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr