Συρία: Οι αντάρτες λένε ότι κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος του Άσαντ




Ιούνιος 5, 2017. 21:11

Δύο Σύριοι αντάρτες και μία πηγή παρακολούθησης του πολέμου, ανέφεραν ότι ένα συριακό πολεμικό αεροσκάφος κατερρίφθη τη Δευτέρα, 50 χλμ  ανατολικά της Δαμασκού,  σε περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες κοντά στη διαχωριστική γραμμή με την κυβερνητική περιοχή, αναφέρει δημοσίευμα της ‘Middle East Eye’.




“Καταρρίψαμε ένα συριακό τζετ στην Τελ Ντάκβα μια περιοχή δασώδης της Δαμασκού και ψάχνουμε για τον πιλότο» είπε ο Σαάντ αλ Χάι, εκπρόσωπος της ανταρτικής ομάδας ‘Τζάις Οσόουντ αλ Σαρκίγια’ που υποστηρίζεται  από τη Δύση.



Η 'Οσόουντ αλ Σαρκίγια' είναι μία από τις κύριες ομάδες που πολεμούν στην νοτιοανατολική έρημο της Συρίας, που είναι γνωστή ως Μπάντια.



Οι αντάρτες είπαν ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους έγινε με αντιαεροπορικό μηχανισμό που τους παραδόθηκε πρόσφατα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα κοινωνικά δίκτυα έχουν ήδη κυκλοφορήσει εικόνες  του νεκρού πιλότου και του αεροσκάφους, που γράφουν ότι πρόκειται για το συριακό πολεμικό αεροπλάνο.



Επιπρόσθετα, ένας άλλος εκπρόσωπος των ανταρτών, ο Σαΐντ Σεΐφ από ομάδα που υποστηρίζεται και αυτή από τη Δύση, ανέφερε ότι το αεροσκάφος έπεσε 15 χλμ ανατολικά της Μπιρ Κασάμπ, μεταξύ της Ταλ Ντάκβα και του αεροδρομίου Ντουμάιρ.
(middleeasteye.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr