Η Τουρκία στέλνει στρατό στο Κατάρ




 Ιούνιος 7, 2017. 21:31


Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας ενέκρινε σχέδιο ενίσχυσης  της τουρκικής βάσης που βρίσκεται στο Κατάρ.




Η τουρκική κυβέρνηση πρότεινε δύο ομάδες, η μία του στρατού και η άλλη της στρατοχωροφυλακής να προωθηθούν στη χώρα του Κόλπου  και να εξετασθεί το ζήτημα αυτό από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Τα κόμματα AKP  και MHP υποστήριξαν την πρόταση.



Έγινε συζήτηση για τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ για την ανάπτυξη  τουρκικών δυνάμεων στην επικράτεια του Κατάρ και βάσει ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας θα προωθηθεί και τμήμα της χωροφυλακής για εκπαίδευση και κατάρτιση.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι σήμερα στο Κατάρ υπάρχουν πάνω από 200 στρατιωτικοί σύμβουλοι στη βάση που έχει δημιουργηθεί στην χώρα αυτή του Κόλπου. Η βάση σχεδιάσθηκε για να καλύπτει ανάγκες 5.000 ατόμων. Μετά  την έγκριση από το Κοινοβούλιο της συμφωνίας με το Κατάρ ο αριθμός των τουρκικών στρατευμάτων αναμένεται να φθάσει σε αυτόν τον αριθμό.



Πολλές χώρες του Κόλπου από τις αρχές της εβδομάδας, όπως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και η Υεμένη έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ και έχουν επιβάλει κυρώσεις εναντίον του, κατηγορώντας το για ‘υποστήριξη της τρομοκρατίας’.



Ο πρόεδρος της Τουρκίας,  αναφέρθηκε στην κρίση στον Κόλπο λέγοντας ότι δεν βρήκε σωστές τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Κατάρ.

(haberler.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr