Μπόικο Μπορίσοφ: Ο Ζάεφ είναι ευπρόσδεκτος στη Σόφια




«Μπόικο Μπορίσοφ: Η Βουλγαρία είναι πολύ καλός σύμμαχος και πολύ καλός φίλος της (ψευδο)μακεδονίας»

Ιούνιος 19, 2017. 21:49


Στην πρώτη συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε ότι ο συνάδελφός του, Ζόραν Ζάεφ, είναι ευπρόσδεκτος στη Σόφια και ότι ο (ψευδο)μακεδονικός λαός βρίσκεται τώρα πιο κοντά από ποτέ.




«Έχουμε μια ωραία βουλγαρική παροιμία: «Βοήθησε τον εαυτό σου και ο Κύριος θα σε βοηθήσει», είπε ο Μπορίσοφ ( σημ. από το  ‘συν Αθηνά και χείρα κίνει’, λέμε εμείς).


Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός αναφέρθηκε  στα πρόσφατα γεγονότα που έγιναν στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων λέγοντας ότι αμέσως πήρε τηλέφωνο τον Ιβάνοφ, τον Ζάεφ και τον Γκρούεφσκι για τον έλεγχο της κατάστασης.



Ο Μπορίσοφ τόνισε ότι η ένταξη όλων των βαλκανικών χωρών στο ΝΑΤΟ θα επιδράσει στην ηρεμία στην περιοχή.



Επεσήμανε ότι η πλήρωση της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας  δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί και είπε ότι η Βουλγαρία ως μέρος των Βαλκανίων θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη από σταθερότητα και ειρήνη ώστε να γίνουν επενδύσεις, να γίνουν έργα υποδομής για σύνδεση των χωρών «γιατί δεν είμαστε τώρα όπως πριν από δεκαετίες».



Επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, είναι ευπρόσδεκτος στη Σόφια.
(bgnes.com)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr