Επιτυχής η δοκιμή του ρωσικού «δολοφόνου των αεροπλανοφόρων»




Ιούνιος 1, 2017. 10:09

Η Ρωσία δοκίμασε με επιτυχία πέντε υπερηχητικούς πυραύλους  ‘Ζιρκόν’ (циркон- διαμάντι), καθένας από τους οποίους έχει τη δυνατότητα καταστροφής αεροπλανοφόρου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ρωσικού στρατού.




Η ταχύτητα των πυραύλων ‘Ζιρκόν’ κυμαίνεται μεταξύ 6.100 και 7400 χιλιομέτρων την ώρα και είναι πέντε έως έξι φορές γρηγορότεροι από την ταχύτητα του ήχου.



Ο χρόνος αυτός των πυραύλων, είναι γρηγορότερος από οποιαδήποτε αντίδραση  συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, ακόμη και εκείνων που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης.



 Ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής, Βλαντίμιρ Τουσκόφ υποστηρίζει ότι το ‘Ζιρκόν’ το επόμενο έτος θα ενταχθεί στην υπηρεσία του ρωσικού στρατού.



«Οι πύραυλοι αυτοί θα συμπεριληφθούν στο ρωσικό οπλοστάσιο μεταξύ των ετών 2018 και 2020», δήλωσε ο Τουσκόφ στο Sputnik.



Η ταχύτητα  των πυραύλων είναι επαρκής για να εγγυηθεί την αποφυγή αντιμετώπισής τους από κάθε αντιπυραυλικό σύστημα άμυνας, λένε οι αναλυτές.



Πολλοί ειδικοί, εξάλλου, προειδοποιούν ότι οι ταχύτατοι αυτοί πύραυλοι έχουν κατασκευασθεί για καταστροφή αεροπλανοφόρων, κυρίως των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν, προς το παρόν, 19 σε διάφορες θάλασσες στον κόσμο.
(rts.rs)



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr