Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν τις εξελίξεις με το Κατάρ


Ιούνιος 5, 2017. 22:09


Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρ.Τ. Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικώς την κατάσταση  σχετικά με το Κατάρ, ανέφερε το Γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το Interfax.ru.




«Οι πρόεδροι κάλεσαν όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες να συμμετάσχουν σε διάλογο με σκοπό την εύρεση συμβιβαστικών λύσεων προς το συμφέρον  της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή του Κόλπου», αναφέρει η ανακοίνωση.



«Τονίσθηκε ότι η απότομη κρίση στη Μέση Ανατολή απαιτεί μια ομαδική εργασία και το συντονισμό της διεθνούς κοινότητας στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής απειλής», σημειώνεται.



Η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς. 


Τη Δευτέρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, η Υεμένη και οι Μαλδίβες, ανακοίνωσαν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ.
Η Σαουδική Αραβία, η οποία διευθύνει την αραβική συμμαχία κατά των ανταρτών της Υεμένης, Χούτις, δήλωσε ότι το Κατάρ θα αφαιρεθεί από τη συμμαχία.
(interfax.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr