Σκόπια- Ζόραν Ζάεφ: «Η διαφορά του ονόματος μπορεί να λυθεί με φιλική προσέγγιση»



(ο τίτλος από το δημοσίευμα)

Ιούνιος 12, 2017. 20:36

Σκόπια/Βρυξέλλες.

Η διαμάχη για το όνομα των Σκοπίων με την Ελλάδα, θα επιλυθεί με μια φιλική προσέγγιση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Επίτροπο Γιόχαννες Χαν στις Βρυξέλλες.




«Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν για το θέμα αυτό. Πρέπει να εργασθούμε για μια λύση  και αυτό που χρειάζεται  είναι να μάθουμε να συμβιβαζόμαστε . Υπάρχουν, βέβαια, εκείνοι που θα προβληθούν μέσω του πρίσματος «είμαι νικητής- είμαι ο χαμένος». Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Θα συνεχίσουμε εκεί που σταμάτησε, πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση. Αλλά δεν είναι εύκολο. Τώρα υπάρχει μια νέα δυναμική που πρέπει τώρα να εκμεταλλευθούμε την κατάσταση και να επιτευχθεί πρόοδος. Για να αρχίσουν διαπραγματεύσεις ή τα κεφάλαια, χρειάζεται η  σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών μελών. Για αυτό πρέπει να βρούμε μια λύση που θα την αποδέχονται όλα τα 28 μέλη», είπε ο Χαν όταν ρωτήθηκε.



Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε ότι εάν υπάρξει μια φιλική προσέγγιση μπορεί να βρεθεί λύση για όλα.



«Εάν υπάρξει μια φιλική προσέγγιση μπορεί να βρεθεί λύση για όλα.  Εμείς κατά την προσεχή περίοδο θα ασχοληθούμε για το μέλλον της Ευρώπης, όχι για το ευρωπαϊκό παρελθόν. Γνωρίζω ότι η Ελλάδα μπορεί να αντισταθεί 35 φορές στο άνοιγμα των κεφαλαίων. Μπορεί να περιμένει ότι θα δημιουργηθεί, τουλάχιστον, ένα θετικό περιβάλλον για τη συζήτηση του ευαίσθητου θέματος. Ξέρω ότι οι πολίτες της Ελλάδας, οι αρχές, θα βοηθήσουν τη χώρα μας στο δρόμο προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζάεφ.


Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε γρήγορα προς την πλήρη ένταξη στην ΕΕ και σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν η αντιπολίτευση, η κοινωνία των πολιτών και όλοι οι φορείς που έχουν την ικανότητα βοήθειας σε αυτήν τη διαδικασία, τόνισε ο πρωθυπουργός.
(plusinfo.mk)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr