Η Τουρκία και η Ρωσία θα παράγουν πολεμικά αεροσκάφη




«Η Τουρκία και η Ρωσία θα παράγουν πολεμικά αεροσκάφη», γράφει το δημοσίευμα της ‘Σαμπάχ’


Ιούνιος 4, 2017. 15:13


Ο διευθύνων σύμβουλος  (CEO) της ρωσικής  κρατικής εταιρείας ‘Αμυντική Βιομηχανία’,  Σεργκέι Τσεμεζόφ (Sergey Çemezov) δήλωσε ότι πρόκειται να παραχθούν με τη Τουρκία πολεμικά αεροσκάφη 5ης γενιάς.




«Η Ρωσία και η Τουρκία κάθισαν στο τραπέζι για να φτιάξουν ένα νέο πολεμικό αεροπλάνο», είπε ο Τσεμεζόφ, πρόσθεσε ότι είδαν από κοινού τη δυνατότητα παραγωγής ενός αεροσκάφους 5ης γενιάς.



«Στην Τουρκία υπάρχει η απαραίτητη υποδομή και μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο και μοντέρνο», είπε χαρακτηριστικά.



Ο Τσεμεζόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει περατώσει τις τεχνικές συζητήσεις σχετικά με το σύστημα S-400, με την Τουρκία,  αναφέροντας ότι συζητήθηκε και το θέμα που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση των S-400.



«Τα υπουργεία Οικονομικών της Ρωσίας και της Τουρκίας, συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους για αυτό το θέμα», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης αντιμετωπίσθηκε σε διακυβερνητικό επίπεδο.



Η Ρωσία, εξήγησε,  είναι έτοιμη να παράγει από κοινού τα συστήματα S-400, αλλά τόνισε ότι υπάρχει κάποιο εμπόδιο ακόμη σε αυτό το ζήτημα.



Όσον αφορά τα συστήματα S-500, ο Τσεμεζόφ επεσήμανε ότι ο ρωσικός στρατός δεν έχει ενσωματώσει πλήρως τα συστήματα αυτά στο ενεργητικό του.
(sabah.com.tr)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Τουρκία, Ρωσία, τουρκορωσικές σχέσεις