Σκόπια: Το Ειδικό Δικαστήριο απαιτεί την κράτηση του Γκρούεφσκι…



(Ο τίτλος από το δημοσίευμα)- Η εισαγγελέας του ειδικού δικαστηρίου ζήτησε  την κράτηση του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεσκι


Ιούνιος 29, 2017. 16:15

Σκόπια.

Η Εισαγγελέας Κάτιτσα Γιάνεβα δήλωσε ότι το Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο συστήθηκε για μια σειρά παραβάσεων και εγκλημάτων  πολιτικών προσώπων  της διακυβέρνησης VMRO-DPMNE  και 



DUI,   απαιτεί την κράτηση του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι καθώς και άλλων ανωτέρων πρώην και εν ενεργεία αξιωματούχων, ενώ  δεν έχει τεκμηριωθεί  κατηγορία για τα ανώτερα στελέχη του αλβανικού κόμματος DUI, που ήταν κυβερνητικός εταίρος του VMRO-DPMNE.



Το γραφείο της Εισαγγελέως  διευκρίνισε ότι απαιτείται η κράτηση  18 ατόμων  ενώ για άλλα 47 άτομα ζητείται η επιβολή περιοριστικών μέτρων.



Πρόσθεσε ακόμη ότι πρέπει να τηρηθούν οι νομικές υποχρεώσεις στην περίπτωση αυτή και να μην δοθεί οποιαδήποτε αναβολή μέχρι να γίνει εμπεριστατωμένη έρευνα.



Η εισαγγελέας Κάτιτσα Γιάνεβα δήλωσε ότι το ειδικό δικαστήριο αποφάσισε να ανοίξει και το ζήτημα του «Σκόπια 2014»,  το οποίο «είναι επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι ένα θέμα που έχει θέσει σε κίνδυνο τα δικαιώματα όλων των πολιτών της χώρας». 



Η ίδια τόνισε ότι η αποστολή  της Ειδικής Εισαγγελίας είναι να διερευνήσει  όλα τα στοιχεία της διακυβέρνησης VMRO-DPMNE εδώ και οκτώ χρόνια, τις χρηματοδοτήσεις που έλαβε και τα δημόσια χρήματα που διασπάθισε.
(plusinfo.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr