Τουρκία- Νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση : Θρησκευτικά σχολεία σε κάθε γειτονιά




«Η Τουρκία θα κατασκευάσει θρησκευτικά σχολεία σε κάθε γειτονιά»



Ιούνιος 25, 2017. 20:53


Η νέα στρατηγική για την εκπαίδευση στην Τουρκία- ένα από τα πιο συζητημένα θέματα στην τουρκική κοινωνία,  είναι η δημιουργία από το ισλαμικό καθεστώς, μουσουλμανικά σχολεία σε κάθε γειτονιά, όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bgnes.




Με τον τίτλο «Το υπουργείο Παιδείας δεν γνωρίζει σύνορα» το δημοσίευμα αναφέρεται στην εφημερίδα ‘Cumhuriyet’,  που γράφει ότι θα κατασκευασθούν χιλιάδες θρησκευτικά σχολεία σε όλη τη χώρα.



Το ισλαμικό καθεστώς που γνωρίζει ότι μέσω της θρησκείας μπορεί να ελέγχει όλον τον πληθυσμό,  έχει εντείνει τις ενέργειες για την πλήρη ισλαμοποίηση της τουρκικής κοινωνίας.



Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, το υπουργείο έχει ανοίξει περίπου 1000 τέτοια σχολεία, ενώ η νέα εκπαιδευτική στρατηγική προσφέρει νέα πρότυπα, σύμφωνα με τα οποία, σε μια περιοχή  με πληθυσμό 5 χιλιάδων κατοίκων  θα πρέπει να υπάρχουν τέτοια σχολεία.


 Μέχρι τώρα,  προβλέπονταν ότι ένα ισλαμικό σχολείο έπρεπε να υπάρχει  σε κάθε περιοχή με 50 χιλιάδες κατοίκους.


Τέρμα και ο …Δαρβίνος


Επισημαίνεται ακόμη ότι ο πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την εκπαίδευση, Αμπασλάν Ντουρμούς, τόνισε ότι η μελέτη του Ατατούρκ και του κεμαλισμού θα μειωθεί σημαντικά, ενώ η εκμάθηση της εξελικτικής θεωρίας του Δαρβίνου θα εξαλειφθεί τελείως γιατί δεν ανταποκρίνεται στις αξίες της τουρκικής κοινωνίας...
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr