Ο Ερντογάν ψηφίζει υπέρ του Έντι Ράμα!




Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Ερντογάν είναι υπέρ της αλληλεγγύης μεταξύ Ράμα και Μέτα



Ιούνιος 19, 2017. 17:05



Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν, σε συνέντευξή του στην αλβανική τηλεόραση 'Top Channel',   αναφέρεται στις αλβανικές εκλογές αλλά και στις τουρκικές επενδύσεις στην Αλβανία.




Συγχρόνως ‘προειδοποιεί’ την αλβανική κυβέρνηση για τα εκπαιδευτικά μουσουλμανικά ιδρύματα του Φετουλάχ Γκιουλέν,  που λειτουργούν στην Αλβανία, ζητά να κλείσουν «για να μην μπει σε κίνδυνο η Αλβανία, όπως η Τουρκία πριν από ένα χρόνο».



Ο Τούρκος πρόεδρος τονίζει την υποστήριξη της Τουρκίας προς την Αλβανία με τις επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα  και τις υπολογίζει σε τρία δισεκατομμύρια ευρώ «περισσότερα από όσα έχει προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση».



Θα τονίσει ακόμη ότι «η Αλβανία είναι μία χώρα με μοναδική πολιτιστική και θρησκευτική πολυμορφία και από αυτήν την άποψη υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών.



Προσθέτει ότι υπάρχουν άλλοι που προσπαθούν να διαιρέσουν τη χώρα. «Προσεύχομαι να σπάσει το κεφάλι τους στο τοίχο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.



«Ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει μια ειδική σχέση με τους Αλβανούς πρωθυπουργούς, αλλά φαίνεται ότι η σχέση με τον Έντι Ράμα, προχωρεί πολύ περισσότερο. Μάλιστα, δεν θα διστάσει να τον συγχαρεί στα μέσα της προεκλογικής εκστρατείας», γράφει με έκπληξη αλβανικό κείμενο.



Συγχρόνως ζητά από τον Ράμα  να έχει καλή σχέση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Αλβανίας,  Ιλίρ Μέτα.



«Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον αγαπητό μου φίλο και πρωθυπουργό Έντι στις προσπάθειές του. Επίσης και τον εκλεγμένο πρόεδρο, προσωπικά είμαι υπέρ της αλληλεγγύης μεταξύ τους», είπε ο Ερντογάν.
(gazetadita.al)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr