Κισινάου: Ιδρύθηκε κόμμα για την ενοποίηση Μολδαβίας – Ρουμανίας





«Ο πρόεδρος της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντοντόν (α) χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο της Ρουμανίας ως ‘κακοποιό’»


Ιούνιος 26, 2017. 18:33


Κισινάου.


Το νέο πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε στη Μολδαβία,  καταχωρήθηκε  στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με την ονομασία «Κόμμα Εθνικής Ενότητας» με σκοπό να αγωνισθεί για την ενοποίηση της Μολδαβίας με τη Ρουμανία.




Την περασμένη Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 σε έκτακτο συνέδριο ο πρώην πρόεδρος της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου, εξελέγη επίτιμος αρχηγός του σχηματισμού. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και πρώην υπουργός Άμυνας, Ανατόλ Σαλάρου,  είναι σήμερα ο εκτελεστικός πρόεδρος, αναφέρει τη μολδαβική τηλεόραση ‘Accent’.



Η ίδρυση του κόμματος αυτού, έφερε την αντίδραση του προέδρου της Μολδαβίας, Ιγκόρ Ντοντόν, που δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος της Ρουμανίας δεν έλαβε, ούτε θα λάβει την υπηκοότητα της Δημοκρατίας της Μολδαβίας.



Τον χαρακτήρισε μάλιστα, ως κακοποιό στοιχείο και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία της Μολδαβίας ένα πρόσωπο που δεν είναι πολίτης της Μολδαβίας δεν έχει το δικαίωμα να σχηματίζει οποιαδήποτε πολιτικό κόμμα και να προεδρεύει σε αυτό.



 «Είμαι πεπεισμένος ότι αυτοί οι κακοποιοί δεν αξίζουν την υπηκοότητα της χώρας μας. Δεν ξέρω τι άλλο θέλει ο Μπασέσκου εδώ, να κάνει πολιτική στη Μολδαβία ή να ξεφύγει από τις ποινικές ευθύνες στη Ρουμανία, όπου έχει μεγάλα προβλήματα με τη διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας», δήλωσε ο πρόεδρος Ντοντόν.
(a-tv.md)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr