Το Ιράν θα τροφοδοτεί με τρόφιμα και νερό το Κατάρ




«Το Ιράν θα διαθέσει τρία λιμάνια για να τροφοδοτεί το Κατάρ»


Ιούνιος 8, 2017. 21:20


Μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με αραβικές, ασιατικές και αφρικανικές χώρες, λόγω κατηγοριών ότι συνεργάζεται με την τρομοκρατία, το Κατάρ άρχισε να ψάχνει διεξόδους για προμήθεια τροφίμων και νερού, με αποτέλεσμα να ‘πέσει στην αγκαλιά’ του Ιράν, το οποίο υποσχέθηκε ότι θα καλύψει όλες τις ανάγκες του, γράφει αραβικό δημοσίευμα.




Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν, σε συνέντευξή στο AFP την Πέμπτη, δήλωσε ότι το Ιράν θα διαθέσει τρία από τα λιμάνια του στο Κατάρ και εξέφρασε την προθυμία να καλύψει  τα είδη διατροφής.



Μάλιστα, σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό του Ιράν, αποστέλλεται σήμερα στο Κατάρ ένα φορτηγό αεροπλάνο πλήρες με τρόφιμα για το Κατάρ.



Το Κατάρ,  που είναι πλήρως εξαρτημένο από εισαγωγές τροφίμων και προϊόντων, εξέφρασε φόβους για ελλείψεις, μετά την απόφαση  της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να κλείσουν τα σύνορά τους.



Μέχρι στιγμής δύο χώρες έχουν δείξει προθυμία να βοηθήσουν το Κατάρ: το Ιράν και η Τουρκία.
(skynewsarabia.com)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr