Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε το σύστημα S-400 στην Τουρκία




«Ο Πούτιν εξοπλίζει την Τουρκία με S-400»

Ιούνιος 1, 2017. 20:37

Η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει στην Τουρκία συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, ενώ το θέμα της παραγωγής των εξαρτημάτων θα διευθετηθεί από την ικανότητα και την προθυμία της τουρκικής βιομηχανίας.




Αυτό δήλωσε την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.


«Συζητήσαμε το ενδεχόμενο της πώλησης των συστημάτων S-400. Είμαστε έτοιμοι για αυτό. Όσον αφορά τη συνεργασία, είναι ένα ξεχωριστό θέμα που σχετίζεται με την ετοιμότητα της τουρκικής βιομηχανίας. Έχουμε τον εν λόγω εξοπλισμό, μέχρι τώρα δεν έχει παραχθεί στο εξωτερικό», είπε ο Πούτιν.



Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπενθύμισε και στο παρελθόν έχουν γίνει κοινά στρατιωτικά προγράμματα και ανέφερε ως παράδειγμα τους ρωσο-ινδικούς πυραύλους ‘BrahMos’. 



«Αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες, επειδή απαιτείται μεγάλη τεχνολογική κατάρτιση και εκπαίδευση του προσωπικού. Αλλά, σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο. Είμαστε έτοιμοι για την προμήθεια των τελευταίων συστημάτων μας  που έχουν κορυφαίες επιδόσεις και κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη. Ο πρόεδρος Ερντογάν το γνωρίζει αυτό και ο στρατός μας το ξέρει, όπως και ο τουρκικός στρατός», κατέληξε ο πρόεδρος.



Οι πρώτες δηλώσεις σχετικά με την απόκτηση από τον τουρκικό στρατό των συστημάτων S-400 εμφανίσθηκαν το φθινόπωρο του 2016. Την άνοιξη του 2017 το ζήτημα επανειλημμένα συζητήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο καθώς και δύο φορές μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν.
(pan.bg)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr