Η Ρωσία σχεδιάζει να απελάσει 30 Αμερικανούς διπλωμάτες




 "Η Ρωσία σχεδιάζει να απελάσει 30 αμερικανούς διπλωμάτες"


Ιούλιος 11, 2017. 17:39

Μόσχα.

Η Μόσχα σχεδιάζει να απελάσει περίπου 30 Αμερικανούς διπλωμάτες  και να καταλάβει πολλά κτήρια που ανήκουν στις Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία, αναφέρει η εφημερίδα ‘Ιζβέστια’, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.




Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ενέργεια αυτή της ρωσικής πλευράς,  έρχεται μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να μην επιστρέψει την περιουσία της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, η οποία κατασχέθηκε  το Δεκέμβριο του 2016, όπως αναφέρει το Interfax.



Το ζήτημα παραμένει άλυτο  και μετά από τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Αμβούργο, σύμφωνα με το άρθρο.


Η ‘Ιζβέστια’ αναφέρει ότι, οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20,  όπου συζητήθηκε το θέμα της διπλωματικής ιδιοκτησίας, έγινε, ωστόσο,  σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν ανακοίνωσαν ότι έχουν σχέδιο για την επίλυση της κρίσης.


Υπό αυτές τις συνθήκες, σύμφωνα με τις πηγές, η Ρωσία αναγκάζεται να ανταποκριθεί αμοιβαία, δηλαδή,  να απελάσει 30 διπλωματικούς υπαλλήλους- αξιωματούχους των ΗΠΑ, και να εισάγει αμοιβαίες κυρώσεις κατά των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων στη Ρωσία.


Η Μόσχα δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να λάβει τέτοια μέτρα, αλλά δεν μπορεί, από την άλλη, να αφήσει αναπάντητη την εχθρική πράξη της Ουάσιγκτον.
(politika.rs)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr