Αλβανία: Νόμιμο το Εθνικιστικό Κίνημα για διεκδικήσεις εδαφών γειτονικών χωρών!




«Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία νομιμοποιήθηκε από την Δημοκρατία της Αλβανίας», γράφει το δημοσίευμα


Ιούλιος 11, 14:29.


«Μια καλή είδηση για όλα τα μέλη και τους υποστηρικτές του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία! Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία νομιμοποιήθηκε από τη Δημοκρατία της Αλβανίας», γράφει στην ιστοσελίδα του ο επικεφαλής αυτού του σχηματισμού, Ταχίρ Βελίου, στο Facebook.


" Η απόφαση για τη νομιμοποίηση του αλβανικού εθνικιστικού κινήματος"

Στην ιστοσελίδα του εθνικιστικού αυτού κινήματος αναφέρονται τα εξής: 


Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία, το οποίο επιδιώκει τη φυσική ένωση των αλβανικών περιοχών σε ένα μοναδικό ενωμένο εθνικό αλβανικό κράτος, αναγνωρίσθηκε από τη Δημοκρατία της Αλβανίας, σύμφωνα με την απόφαση αρ. 5620 Δικαστηρίου των Τιράνων.  



Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία είναι μια εθελοντική ένωση ατόμων αλβανικής καταγωγής, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, ιδέα, επαρχία, πολιτική άποψη και κοινωνικό υπόβαθρο,  που τους ενώνει η φιλοδοξία για φυσική και εθνική απελευθέρωση και επανένωση.



Ο κύριος στόχος του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία είναι η ενοποίηση των αλβανικών εδαφών σε ένα ενιαίο αλβανικό έθνος – Ενωμένη Αλβανία,  ως τελικός στόχος για τη συνολική λύση του αλβανικού εθνικού ζητήματος από τη νομική πράξη της 28ης Νοεμβρίου του 1912.


Ο πρόεδρος του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία, Ταχίρ Βελίου, είπε ότι ο κύριος σκοπός του Κινήματος είναι η απελευθέρωση και η εθνική ενότητα και σύμφωνα με το καταστατικό του, ο στόχος αυτός δεν μπορεί να αλλάξει  μέχρι την πλήρη υλοποίησή του.


«Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία, έχει σκοπό να ενώσει τις δημοκρατίες του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, μέσω ενός δημοκρατικού δημοψηφίσματος για τη θεσμική ενοποίηση των κρατών μέσω ειρηνικών τρόπων.


Το Κίνημα της Ενωμένης Αλβανίας επιδιώκει  την ενοποίηση των αλβανικών εδαφών που αποτελούν σήμερα τα φυσικά σύνορα της Αλβανίας, χρησιμοποιώντας όλα τα δημοκρατικά μέσα και μεθόδους για την επίτευξη των εθνικών στόχων για την εθνική απελευθέρωση και την επανένωση», δήλωσε ο Βελίου.


Τέλος, ο χρόνος έχει έρθει για τη θεσμοθέτηση της φιλοδοξίας του αλβανικού έθνους για την εθνική επανένωση, σύμφωνα με μια νομική πράξη της 28ης Νοεμβρίου του 1912 στη Συνέλευση της Αυλώνας, για την Ανεξαρτησία της Αλβανίας από τους εκπροσώπους των τεσσάρων επαρχιών (Βιλαέτια) της Αλβανίας με τα φυσικά και νόμιμα σύνορά της».


(shqiperiaebashkuar.al)



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr