Οι Τούρκοι εκπαιδευτικοί αντιτίθενται στην απαγόρευση της δαρβινικής θεωρίας στα σχολεία




«Οι εκπαιδευτικοί στην Τουρκία καταφεύγουν στο δικαστήριο για τον αποκλεισμό της δαρβινικής θεωρίας»

Ιούλιος 4, 2017. 21:47

Η Ένωση Τούρκων Εκπαιδευτικών θα καταφύγει στα δικαστήρια για τον αποκλεισμό της μελέτης για την εξέλιξη του ανθρώπου σύμφωνα με τη δαρβινική θεωρία, στο πρόγραμμα των σχολικών μαθημάτων.




Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικαλιστικού φορέα, Μεχμέτ Μπαλίκ.

Νωρίτερα, το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας είχε δημοσιεύσει ένα σχέδιο εθνικού προγράμματος σπουδών,  στο  οποίο έχει αφαιρεθεί η μελέτη για τη θεωρία της εξέλιξης, πυροδοτώντας δημόσιες συζητήσεις στη χώρα.


Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της ισλαμικής τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε ότι η δαρβινική θεωρία είναι άνευ αντικειμένου, και η μελέτη στα σχολεία είναι προαιρετική.


Ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων, δήλωσε ότι η οργάνωση θεωρεί την κατάργηση της θεωρίας της εξέλιξης ως λάθος και ένα επιβλαβές βήμα.


«Θα εφεσιβάλουμε την απόφαση στο δικαστήριο», δήλωσε ο Μπαλίκ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μια εποχή της ανάπτυξης της τεχνολογίας δεν μπορεί να υστερεί η μελέτη των φυσικών επιστημών, γράφει η ρωσική ‘Ιζβέστια’.
(iz.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr