Στην Τεργέστη η πρώτη συνάντηση Έντι Ράμα και Ζόραν Ζάεφ: ‘Να κρατήσετε τις υποσχέσεις στους Αλβανούς’




 Φωτό από βίντεο που ανέβασε ο Αλβανός πρωθυπουργός (δ) με τον  Ζόραν Ζάεφ στην Τεργέστη
 
Ιούλιος 12, 2017. 17:07


Πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων, στην ιταλική πόλη Τεργέστη, έγινε η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα και του Σκοπιανού ομολόγου του, Ζόραν Ζάεφ.




Η συζήτηση εστιάσθηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ο Ράμα ζήτησε από τον Ζάεφ να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις με έργα προς τους Αλβανούς των Σκοπίων.



«Στην Τεργέστη συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ την ενίσχυση της φιλίας και την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας, με την ευχή ότι  η νέα σελίδα που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Ζάεφ στις διεθνικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών -που διαμορφώνουν τα Σκόπια, να εκφρασθούν με απτά έργα για όλους τους Αλβανούς που ζουν στη γειτονική χώρα», δήλωσε ο Ράμα.



Ο Ζάεφ εξελέγη επικεφαλής κυβέρνησης στα Σκόπια, σε συνασπισμό με τα αλβανικά κόμματα, τα οποία αρνήθηκαν να συνάψουν συμμαχία με τον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.
(politiko.al)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr