Βούλγαρος πρωθυπουργός για τη συμφωνία: Τι μας ενώνει με τα Σκόπια



φωτό από την πρόσφατη συνάντηση Ζόραν Ζάεφ (α) και Μπόικο Μπορίσοφ
Ιούλιος 26, 2017. 22:39

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ενέκρινε τη συμφωνία για τις σχέσεις καλής γειτονίας με τα Σκόπια.


 Η υπογραφή της συμφωνίας για τις σχέσεις  καλής γειτονίας είναι μια έκφραση της επιθυμίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για τη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ στη σημερινή συνεδρίαση της κυβέρνησης στη Σόφια.



Ο Μπορίσοφ ανέφερε ότι πολλά χρόνια οι διάφορες βουλγαρικές κυβερνήσεις στις διαπραγματεύσεις ήταν πάντοτε προσεκτικές για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Βουλγαρίας.


Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, τόνισε ότι η υπογραφή της συμφωνίας θα ανοίξει μια νέα σελίδα φιλικών και εγκάρδιων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


«Με τη χρήση του όρου « της κοινής ιστορίας μας», η συμφωνία λέει ότι η ιστορία μας ενώνει και δεν μας χωρίζει», δήλωσε ο Μπορίσοφ.


Ο Μπορίσοφ ανέφερε, ακόμη, ότι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είναι ίσως ένα από τα καλύτερα στοιχεία,  που θα εγγυώνται την ασφάλεια των συνόρων Βουλγαρίας- Σκοπίων.
(makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr