Σκόπια: Ο Ζάεφ προσμένει υποστήριξη από τους Ακαδημαϊκούς




Ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε από τον πρόεδρο της ακαδημαϊκής κοινότητας υποστήριξη στο έργο της κυβέρνησης

Ιούλιος 7, 2017. 21:19

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων με την προεδρία και τους επικεφαλής τμημάτων της Ακαδημίας.



Τον  Ζάεφ, ο οποίος συνοδευόταν από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι και τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης καθώς και ανώτερα στελέχη από άλλα υπουργεία, υποδέχθηκε και του ευχήθηκε θερμά ο πρόεδρος  της επιστημονικής κοινότητας, ακαδημαϊκός Τάκι Φίτι.


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ένας από τους κύριους λόγους της συνάντησης είναι το άνοιγμα της διαδικασίας της συνεργασίας, για την ενσωμάτωση στις τρέχουσες πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση, των προτάσεων της Ακαδημίας.


Ο Ζάεφ επεσήμανε ότι σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης, η χώρα χρειάζεται τη γνώση και τη σοφία όλων των πολιτών της και ιδιαίτερα των ερευνητών της ακαδημαϊκής κοινότητας.


Εξέφρασε τη βαθιά πεποίθηση ότι η ακαδημία έχει τις δυνατότητες και μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μέρος της επιτυχίας  για την ανάπτυξη της χώρας έπειτα από μια μακρά περίοδο κρίσης σε όλους τους τομείς.


(plusinfo.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr